Kan man impulskøbe et sommerhus?

Det korte svar er: JA!

Egentlig havde min daværende kæreste og jeg slet ingen planer om at erhverve os et sommerhus. Men vi havde en weekend i maj lånt et vidunderligt lille sommerhus i Lønstrup af vores gode venner. Samme uge havde jeg lavet et interview omkring sommerhusindretning for en avis. Det hele handlede den uge om sommerhus – og jeg fik selv lyst til at ”flytte” i sommerhus. Den ene tanke tog den anden – og heldigvis er min kæreste lige så skør som mig. Og pludselig stod vi med en ejendomsmægler til fremvisning af et sommerhus i Rødhus…

Vi boede midt i Aalborg i en lejlighed. Det elskede vi. Vi elskede byens puls og den korte afstand til alting. Vi brugte byen meget. Det samme gjorde vores tilsammen tre piger. Men vi boede forholdsvis småt – småt men godt. Og så godt at vi gerne ville blive boende, så længe tvillingerne kan dele værelse. Sommerhuset blev et fristed med plads til lidt større armbevægelser og mere (hav)luft i håret.

Hurtig beslutning
Egentlig havde vi forelsket os i sommerhuset allerede via mæglernes hjemmeside, men da vi steg ud af bilen, hørte fuglene, vinden i de store træer på naturgrunden og mærkede pulsslagene falde, var der ingen vej tilbage.

Det var vores hus. At ingen andre havde haft den følelse i de fire år, huset havde været til salg, var vores held – og skæbne om du vil. Vi gav dagen efter et bud, som hurtigt blev accepteret. Papirer og beregninger blev udarbejdet med ekspresfart. Underskrifter blev sat og huset blev overtaget fredag den 6. juni – kun en måned efter første fremvisning. Det var som om, det hele var forudbestemt. Tag nu husets adresse: Skorr-Karensvej – min datter hedder Karen. Husets sælger – en frisk dame på 85 år med styr på alle detaljer i huset, boede vi faktisk side om side med her inde i byen. Der er flere sjove sammentræf – en af de bedste er, at sælger tidligere arbejdede som FAGLÆRER I INDDØRS ARKITEKTUR – det er altså sjovt, synes jeg.

Overraskede familien
Første tiltag blev at køre Weberen i sommerhuset. Pølser og håndbajere blev hevet med i farten. Weekenden igennem var familien været forbi – lokket til under påskud af ”pinsehygge ved Vesterhavet”.

Det blev en helt igennem vidunderlig oplevelse at overraske dem med vores impulskøb. Der blev knoklet – tvillingerne hev tapet ned, Karen trak over 400 søm ud, de blev fejet, vasket op og i det hele taget hjulpet til. Men der blev også grillet, bygget huler, jagtet myg og sågar dyppet tæer i “vores” hav.

Vores plan
Huset stod og ventede på os i fire år. At ingen andre har slået til før os skyldtes nok, at der lå en del arbejde i renoveringen. Det vil sige, nogen ville sikkert rydde huset mere eller mindre for alt indbo og starte helt forfra. Det ville vi ikke. Vi ville udvide køkkenet – det var udtjent og for lille til, at vi begge kunne være der samtidig. Spisestuen skulle laves om til et værelse. Toilettet flyttes ind på badeværelset. Så kunne vi nemlig få et større pigeværelse ved at slå toilet og kammer sammen. Mormor fik værelse i skuret – så det krævede lidt isolering og et nyt gulv.

Der var masser af sjæl og ægthed i huset. Og det ville vi gerne bevare. Derfor bevarede vi en del af møblerne, sjove billeder, dimser og lamper. Vi ønskede ikke et udtryk fra 60’erne, men vi ønskede heller ikke at forvandle huset til noget, der lignede et nybyggeri. Vi ville have et hus, der var vores – et hus hvor sjælen blev bevaret. Vi ville respektere, at huset faktisk havde levet længere end os.

Opdatering af blogindlægget: Vi er i mål – og du kan se resultatet her: Vores sommerhus i Rødhus

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere