Kan man impulskøbe et sommerhus?

Det korte svar er: JA!

Egentlig havde min kæreste og jeg slet ingen planer om at erhverve os et sommerhus. Men vi havde en weekend i maj lånt et vidunderligt lille sommerhus i Lønstrup af vores gode venner. Samme uge havde jeg lavet et interview omkring sommerhusindretning for en avis. Det hele handlede den uge om sommerhus – og jeg fik selv lyst til at ”flytte” i sommerhus. Den ene tanke tog den anden – og heldigvis er min kæreste lige så skør som mig. Og pludselig stod vi med en ejendomsmægler til fremvisning af et sommerhus i Rødhus…

Vi bor midt i Aalborg i en lejlighed. Det elsker vi. Vi elsker byens puls og den korte afstand til alting. Vi bruger byen meget. Det samme gør vores tre piger. Men vi bor forholdsvis småt – småt men godt. Og så godt at vi gerne vil blive boende, så længe tvillingerne kan dele værelse. Sommerhuset bliver et fristed med plads til lidt større armbevægelser og mere (hav)luft i håret.

Hurtig beslutning
Egentlig havde vi forelsket os i sommerhuset allerede via mæglernes hjemmeside, men da vi steg ud af bilen, hørte fuglene, vinden i de store træer på naturgrunden og mærkede pulsslagene falde, var der ingen vej tilbage.

Det var vores hus. At ingen andre havde haft den følelse i de fire år, huset havde været til salg, var vores held – og skæbne om du vil. Vi gav dagen efter et bud, som hurtigt blev accepteret. Papirer og beregninger blev udarbejdet med ekspresfart. Underskrifter blev sat og huset blev overtaget fredag den 6. juni – kun en måned efter første fremvisning. Det var som om, det hele var forudbestemt. Tag nu husets adresse: Skorr-Karensvej – min datter hedder Karen. Husets sælger – en frisk dame på 85 år med styr på alle detaljer i huset, bor vi faktisk side om side med her inde i byen. Der er flere sjove sammentræf – en af de bedste er, at sælger tidligere arbejdede som FAGLÆRER I IND. ARKITEKTUR – det er altså sjovt, synes jeg.

Overraskede familien
Første tiltag blev at køre Weberen i sommerhuset. Pølser og håndbajere blev hevet med i farten. Weekenden igennem har familien været forbi – lokket til under påskud af ”pinsehygge ved Vesterhavet”.

Det blev en helt igennem vidunderlig oplevelse at overraske dem med vores impulskøb. Der er allerede blevet knoklet – tvillingerne har hevet tapet ned, Karen har trukket over 400 søm ud, de har fejet, vasket op og i det hele taget hjulpet til. Men der er også blevet grillet, bygget huler, jagtet myg og sågar dyppet tæer i “vores” hav.

Vores plan
Huset stod og ventede på os i fire år. At ingen andre har slået til før os skyldes nok, at der ligger en del arbejde i renoveringen. Det vil sige, nogen ville sikkert rydde huset mere eller mindre for alt indbo og starte helt forfra. Det vil vi ikke. Vi vil udvide køkkenet – det er udtjent og for lille til, at vi begge kan være der samtidig. Spisestuen skal laves om til et værelse. Toilettet skal flyttes ind på badeværelset. Så kan vi nemlig få et større pigeværelse ved at slå toilet og kammer sammen. Mormor skal have værelse i skuret – så det kræver lidt isolering og et nyt gulv.

Der er masser af sjæl og ægthed i huset. Og det vil vi gerne bevare. Derfor bevarer vi en del af møblerne, sjove billeder, dimser og lamper. Vi ønsker ikke et udtryk fra 60’erne, men vi ønsker heller ikke at forvandle huset til noget, der ligner et nybyggeri. Vi vil have et hus, der er vores – et hus hvor sjælen er bevaret. Vi vil respektere, at huset faktisk har levet længere end os.

Vi ved godt, hvad vi skal lave de næste måneder. Du kan følge vores arbejde med huset her på bloggen. Jeg tager billeder jævnligt. 

Opdatering af blogindlægget: Vi er i mål – og du kan se resultatet her: Vores sommerhus i Rødhus

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere