Mit eget sommerhus ved Vesterhavet

Det var kærlighed ved første blik

Egentlig havde min daværende kæreste og jeg slet ingen planer om at erhverve os et sommerhus. Men vi havde en weekend i maj lånt et vidunderligt lille sommerhus i Lønstrup af vores gode venner. Samme uge havde jeg lavet et interview omkring sommerhusindretning for en avis. Det hele handlede den uge om sommerhus – og jeg fik selv lyst til at ”flytte” i sommerhus. Den ene tanke tog den anden – og heldigvis var min kæreste lige så skør som mig. Og pludselig stod vi med en ejendomsmægler til fremvisning af et sommerhus i Rødhus…

Du kan læse hele historien om vores impulskøb af vores skønne sommerhus, som vist i andres øjne var noget gammelt skrammel. Læs med her: Kan man impulskøbe et sommerhus?

FØR |Vi kunne rigtig godt lide at lave mad, så et køkken med plads til blot én person gav ikke mening. Vi ville også have et komfur med en ordentlig ovn. Bemærk den lille vandvarmer på væggen. Den blev taget ned og erstattet af en større, som blev placeret i et skab i gangen.

EFTER | Køkkenet blev udvidet ind mod et værelse – det gav en del mere plads. Ikke kun plads til et komfur, et større køleskab men også en opvaskemaskine, som er et must, når man lejer sit hus ud. Den fine Davre plakat er fra min farmor og farfars hjem. Selve køkkenet er fra XL Byg. De blå fliser kunne desværre kun bevares på den ene side, da vi jo måtte slå væggen ned. 

EFTER | En lidt for stor samling af møbler og mange mørke overflader gav et trist og tungt udtryk i den store stue. Vi bevarede en smule af møbler og en del nipsting. Resten solgte vi på loppemarked og gav til de lokale spejdere.

EFTER |Her er brugt en del maling – både på loft og vinduer, men det har gjort en kæmpe forskel. Langbordet fandt vi brugt – her kunne vi let sidde tolv personer, så julen blev fejret her i mange år. Juletræet kunne lige stå foran den nye terrassedør i gavlen.

FØR | Vores store soveværelse rummede før, brikse, bogreoler, skrivebord, garderobeskabe og meget andet. Et sammensurium af møbler men ingen dobbeltseng. Som i de øvrige rum var der små gipsplader på loftet – det var ikke lige vores stil.

EFTER | Der blev enkelt og lyst – og så blev det som resten af huset dejlig svalt, når solen bager udenfor. Loftet blev skiftet ud med formalede rustikbrædder. Det gamle gulvtæppe blev her og på værelserne i øvrigt erstattet af praktisk laminat, som tåler stort rykind.

FØR | Dette værelse blev brugt som en lille spisestue, men med tre piger havde vi brug for flere sovepladser. På efter-billedet her ved siden af kan du se ændringer, men dog taget fra en anden vinkel…

EFTER | Åbningen mellem stue og dette rum blev lukket. En dør mellem værelset og gangen var oplagt – et større vindue kom også i. Der blev plads til køjeseng – en klassiker i sommerhuset…

FØR | Et skur til hynder – her var tæt på halvtreds gamle stolehynder, som ikke længere havde nogen funktion. Vi valgte at inddrage skuret til et ekstra værelse, som vi havde mere brug for. Billedet her er fra projektet, da det så allermest håbløst ud.

EFTER | Sådan kom det til at se ud. Svigermorkammeret, som vi kaldte det, blev flittigt brugt – ikke kun af min mor, men af lejere, som fortalte os, at der var kamp om dette værelse, fordi det var så hyggeligt…

Mange af nipstingene ikke alene her men også i resten af huset er levn fra den tidligere ejer. Vi syntes, de var med til at fortælle en historie om huset. Vi fik tilføjet nye senge, men ellers måtte tingene godt have lidt patina.

En ekstra detalje her er en låge i gulvet til et lille kølerum, som blev brugt flittigt hele året til kolde øl og vand.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere