Indret hjemmekontoret

FARVER, INDRETNING, BOLIGSTIL

Når du har hjemmearbejdsplads

Corona har sendt mange danskere ud i en ny arbejdssituation, hvor hjemmekontoret i dag er blevet en fast del af arbejdslivet. Med hjemmearbejde følger en række fordele for work/life-balancen, men det kan også betyde, at arbejdet fylder mere – både mentalt og rent fysisk i dit hjem. Du bør overveje flere ting, når du laver arbejdsplads i dit hjem.

Skærm din arbejdsplads af

Hjemmearbejde kan være midlertidigt eller permanent, men for begge dele er det smart at lave en decideret arbejdsplads. Hvis ikke du har et værelse til at indrette en fast plads i, kan du skabe en arbejdsplads i hjemmet ved at dele et rum op eller skærme af ved brug af fx reoler, en rumdeler eller planter. Ved afskærmning skaber man en grænse mellem det private og arbejdet.

Opbevaring er et nøgleord

Det kan være en god idé at pakke arbejdspladsen helt eller delvist væk, når du er færdig. Hav et skab eller en plads, hvor du opbevarer dine redskaber, når arbejdsdagen er slut. På denne måde laver du et mentalt skift mellem arbejde og fritid.

Hav fokus på komfort og ergonomi

Det er afgørende for kroppens ve og vel, at vi gør brug af møbler, der er designet med ergonomisk korrekthed for øje, og som du kan justere ift. din arbejdsposition. Det er vigtigt at variere sine arbejdsstillinger i løbet af dagen for at forebygge skader, og derfor er et hæve-sænkebord en fordel på hjemmekontoret. Hvis hjemmearbejdspladsen blot er midlertidig og derfor er ved dit spisebord, kan du overveje, om du bør anskaffe dig en stol, der kan justeres, men som samtidig er pæn og passer ind i dit hjem og rundt om bordet.

Personlige detaljer giver velvære

Selvom din hjemmearbejdsplads er et midlertidigt kontor, kan du sagtens tilføje personlig stil til indretningen her. Det skaber nemlig et rum, hvor du føler dig godt tilpas. Så nyd at du endelig kan sætte et personligt præg på din arbejdsplads og indret dig fx med kunst og andre personlige detaljer. Indret med planter, som ikke blot skaber stemning og gør rummet personligt, men som også er gode for dit indeklima.

  1. Brug lukkede opbevaringsløsninger: Sørg for at du kan gemme arbejdstingene væk, så de ikke roder og tager plads i rummet
  2. Sid godt i mange timer: En kontorstol behøver ikke at være klodset at se på. Der findes mange muligheder for at finde en stol, der både er god at sidde på i mange timer og som samtidig kan passe ind i dit hjem og omkring spisebordet
  3. Lys kan holde koncentrationen oppe: Glem ikke at indret dig med god belysning på hjemmearbejdspladsen. Sørg for at lyset kan tilpasses dit behov i løbet af dagen, især nu hvor vi gør efterårsmørket i møde
Billederne herover er styling af hjemmekontor hos Ikea. Det fikse vægmøbel på billedet herunder hedder Cupertino og er fundet hos BOCONCEPT.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere