Køkkengrej - gå ikke ned på udstyr
Køkkengrej - gå ikke ned på udstyr
Enhver mand med respekt for sig selv, må jo ikke gå ned på udstyr – heller ikke i køkkenet. Nu hvor garagen er fyldt til bristepunktet og hele Webers varesortiment er stablet op omkring grillen, så er køkkenet blevet det nye sted, hvor mænd ”sparker dæk”.
Personligt nyder jeg godt af, at mændene (i hvert fald min) har sin faste gang i køkkenet. Der bliver eksperimenteret med surdej, talt om glutennet og vigtigheden af at bruge fint salt og ikke groft i gærdejen. Jeg nyder det og sætter gerne tænderne i de nybagte boller med tandsmør. Men hvad er det med mænd og udstyr?
Røremaskiner med tilhørende pølsehorn (en rigtig mand, laver da sin medister selv), pastamaskinen vækker en italiener i ham, ismaskinen kan fremtrylle de lækreste sorbeter og juiceren er uundværlig, for hvordan skal man ellers få den ønskede mængde grønt indenbords, hvis mindstemanden er en kræsenpind? Nutidens køkkener er blevet de højest prioriterede kvadratmetre i boligen. Måske mest fordi vi skal have plads til alt udstyret.
Mænd har køkkengrej på ønskesedlen
Jeg har bemærket, at det køkkenudstyr, der bliver købt ind i mange hjem, faktisk er mændenes ønsker. Personligt ville jeg nu heller aldrig nå til at få skrevet en sous vide på ønskesedlen. Mænd køber vakuumpakkemaskiner, stavblendere og andet grej disse år. Vi kvinder er i mange tilfælde kun med i beslutningsprocessen, når der (måske) vælges farve på den nye Kitchenaid blender. Jeg har lige valgt en knald rød af slagsen hos Køkkenverden.dk Da jeg for nogle år siden fyldte 40, fik jeg en knaldrød røremaskine, som jeg rent faktisk havde ønsket mig. Jeg kan dog stadig grine af, hvordan gemalen sad på knæ på gulvet og testede alt det medfølgende udstyr. Således blev kagebordet udkonkurreret for en stund.
Personligt kan jeg rigtig godt lide, at et køkken er ”levende”. Køkkenet er i vores hjem et ”værksted” først og fremmest. Det betyder, at maskinparken gerne må stå fremme, hvilket også betyder, at den bliver brugt. Rigtig mange mennesker bryder sig ikke om, at man kan se maskinerne og gemmer alt væk i skuffer og skabe. Mit råd er, at du gør maskinerne lettilgængelige og ikke får brødristeren gemt væk inderst i skabet, hvis du bruger den dagligt. Sørg for en logisk indretning af dine skuffer og skabe.
En idé til at skabe mere ro, hvis du har meget udstyr stående fremme, kan være at vælge maskinerne i samme farve og ikke køre både børstet stål, krom, grøn, hvid, sort og rød.
Det hyggeligste køkken
Hvis du spør’ mig, hvad det vigtigste i køkkenet er, så er det funktionalitet og stemning. Hvordan man så skaber stemning i sit køkken, er individuelt. For mig handler det meget om, at der bliver lavet rigtig mad. At der står ting fremme som krukker med gryn og mel. At der er linet op med olier og krydderier omkring komfuret.
Det hyggeligste køkken, jeg nogensinde har været i, var min farmors. De max seks kvadratmetre med blå låger og gasblus var husets nerve. Køkkenet var suppleret med et spisekammer, hvor syltede herligheder fyldte hylderne. Her var intet fancy køkkengrej eller noget, der skulle vises frem. Her blev lavet mad med stort M. Dog husker jeg én ting, som havde en særlig status og som aldrig kom ind i skabet. Det var den smukke Alfi termokande, som min farmor og farfar fik til deres guldbryllup.
Brug dit køkken til at lave god mad og skabe gode minder…
Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.
Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.
I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.
Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…