Helhedsindtrykket starter udenfor

Helhedsindtrykket starter udenfor

Kender du det, at et hus bare ser slidt og kedeligt ud, uden at du kan sætte en finger på præcis, hvad det er? Jeg har kontor lige over for et hus, som netop har fået nyt tag. Og det slog mig, hvor meget det betyder for husets samlede udtryk, at taget er blevet skiftet. Før så huset virkelig kedeligt og nedslidt ud med sine grå tagplader. Men hold da op, hvor er det blevet smukt med sit nye røde tegltag.
Når man vælger tag, skal man selvfølgelig vælge det ud fra flere parametre – holdbarhed, vedligeholdelse og udtryk. Personligt synes jeg eksempelvis, det krævet sit hus med et sortglaseret tegltag. Men når det passer til husets stil, er det virkelig smukt.

Normalvis rådgiver jeg mest mine kunder i boligens rum indenfor. Men af og til bliver jeg spurgt til råds omkring, hvilken type mursten jeg vil foreslå til en tilbygning eller til et nybyggeri. Det samme gælder valg af tag. Og det er vigtige valg, for det skal være det rigtige valg i første hug. Taget skal jo ligge i mange år og være med til at tegne husets overordnede stil. Sofapuderne skifter du jo af og til. Men de helt grundlæggende materialer som tag, mursten, fliser, vinduer og lignende kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at få valgt. Det kan være en god idé at samle inspiration ved at køre en tur i et villakvarter. Man kan altid finde elementer, man ikke synes om – sådan er det. Men det er sjældent, der ikke er huse, som skiller sig positivt ud. Huse som passer til dine drømme og dine idéer til dit nye hus – eller til renoveringen af det eksisterende.

Billederne i dette indlæg har jeg fundet på Monier. En super god side hvis du skal samle inspiration til, hvilket udtryk dit hus skal have…

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere