Efterårshygge er tid til opladning

Efterårshygge er tid til opladning

Min favoritårstid er efteråret – jeg elsker hyggen helt generelt. Sådan har det altid været. Stearinlysene, brændeovnens buldren og stormens susen. Måske skyldes min forkærlighed for blæst, at jeg er født ved Vesterhavet – det føles som en del af mig og som ren hygge.

Mest af alt elsker jeg dog roen, der falder over os, når dagene bliver kortere. Det er naturligt for os mennesker at trække inden for i vores huler. Jeg er overbevist om, at vi skal lade op og samle kræfter om efteråret. Selv samler jeg bedst kræfter i mit sommerhus, når ikke jeg har omdannet det til en workcamp, som for tiden måske sker lidt for ofte. Men her er ro og blæst og alt det, jeg elsker – både når jeg skal slappe af og arbejde igennem.

Her får stearinlysene lov at blusse i takt med flammerne i brændeovnen. Her er naturen tæt på – og her er rigtig mørkt. Inde i byen er der altid lys, men helt herude i skoven og ved havet er det kun månen, der lyser op – det kan jeg rigtig godt lide. Mange synes, mørke er uhyggeligt. Men de fleste kan alligevel godt lide det dæmpede lys og forbinder det med hygge…

Stearinlys
Vidste du, at danskerne er det folkefærd, der bruger allerflest stearinlys. Jeg er ikke med til at trække statistikken ned – indrømmet. Senest har jeg købt mig en lysestage – ja en mere. Jeg faldt over netbutikken Designfund, hvor jeg ikke kunne gå efteråret igennem uden Menu POV Circle væglysestage. Lige nu skal jeg så lige afgøre, om den skal i sommerhuset eller hjem i stuen som en del af indretningen der…

En god kop te
Sammen med lyset er hygge for mig noget varmt at drikke – en pause med en god kop te. Eller en kop matcha, hvis jeg skal have ekstra energi. Kender du ikke matcha og effekten, så skal du unde dig selv at prøve det. Min veninde Mette har lokket mig ud i det – og nu kan jeg ikke leve uden. Smagen skal man vende sig til, men energien der kommer af en kop – eller en skål, som det faktisk er, er vanedannende på den gode måde. Tjek matcha ud her: Bohea Matcha Tør du ikke starte med den originale, kan jeg anbefale dig den med mango/ananas. Den kan de fleste drikke med velbehag.

En god bog
Skal hyggen være komplet, skal jeg have en bog i hånden også. Det behøver ikke være uhyggelig læsning for at være hyggeligt J Jeg læser hver eneste dag, ellers føler jeg, at jeg har FOR travlt. På mit natbord ligger pt. Sissel-Jo Gazans nyeste bog Blækhat. Har du ikke læst noget af hende, så bør du virkelig sætte i gang. Start med Dinosaurens Fjer. Den er forrygende. Det samme er efterfølgeren Svalens Graf.

Med ovenstående vil jeg næste påstå, du har en opskrift på ren ufortyndet efterårshygge. Lige til at sætte i gang. Glem indkøb af nye sofapuder og andet for nu. Stearinlys, te og en god bog, så er du kørende. Nyd det hele og hav det hyggeligste efter.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere