De 5 klassiske indretningsfejl i soveværelset

De 5 klassiske indretningsfejl i soveværelset

Det er en klassiker generelt, at soveværelset nedprioriteres i indretningen. Men i mine øjne er det en stor fejl. ”Vi sover her jo bare” – det er et argument, jeg hører en del. For mig er soveværelset mit helle. Det er her, jeg lader op og samler kræfter. Så derfor bør det have samme opmærksomhed som boligens øvrige rum.

Du kender det godt, ikke? Kufferterne der er klemt inde ved siden af skabet. Julepynten i store plastkasser oven på skabet – eller under sengen. Alle børnenes kreationer – mere eller mindre vellykkede er klistret op over sengen. Den ene lampe midt i rummet, der mest af alt minder om belysningen i et slagterhus. Jeg er sikker på, du selv kan finde på flere, for der er mange ting, der kan gå galt og går galt i soveværelset…

Her har du mit bud på de fem klassiske indretningsfejl, jeg igen og igen ser begået i indretningen af soveværelset:

  • Rummet er overfyldt med alt for mange ting og alt for mange funktioner. 12 kvm til et kombineret kontor/soveværelse/garderobe/pulterkammer er altså lige i underkanten
  • Ingen kontraster – alt er hvidt. Hvide vægge, hvidt skab og en stor hvid boksmadras
  • Sengen ligner en tømmerflåde, fordi et ensfarvet sengetæppe dækker det hele uden at blive brudt op af noget andet
  • Vindueskarmen bliver brugt til døende planter, der forsøges genoplivet
  • Familiegalleri er placeret i soveværelset – hvem synes, det er skønt at have svigermor som publikum i soveværelset?

Skal dit soveværelse have lidt kærlighed, så tænk som minimum over ovenstående. Skal vi skabe et nyt udtryk i dit soveværelse, så det ikke står kedeligt og nedprioriteret. Så give mig et kald. Det er meget ofte så lidt, der skal til for at få skabt et drømmesoveværelse…

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere