7 tips til bedre belysning

7 tips til bedre belysning

Lys giver liv og trivsel i dit hjem. Lys er ALTID vigtigt, men i disse mørkere måneder, bør du have ekstra fokus på belysning. Her er lidt tips til dig.

1. Udnyt dagslyset. Væk med de tunge gardiner, så lyset kan komme ind. En hvid overflade tæt på vinduet reflekterer lyset.

2. Lav lysrum. Med det mener jeg, at du kan skabe et rum i rummet ved fx at afgrænse dine lyskilder, så du oplyser de forskellige funktioner i boligen. Du kender det fra læsehjørnet, hvor en lampe er rettet specifikt på denne funktion. Det samme kan du tænke over ved spisepladsen, sofaområdet, sengen, mv.

3. Brug forskellige typer lamper sammen. En gulvlampe med en koncentreret lysstråle er god som læselampe, men ønsker du at skabe et blødere og mere hyggeligt udtryk, kan du placere en bordlampe med en stofskræm tæt ved gulvlampen. Stofskærmen spreder et blødt lys.

4. Placér lamper i forskellige niveauer – højt og lavt. På den måde skaber du en forskelligartet belysning = liv.

5. Undgå blændende lamper – især over spisebordet er det en klassisk fejl. Det er hårdt for øjnene og ikke særlig hyggeligt. Vælg en lampe, hvor pæren er placeret langt inde i skærmen – så ses pæren ikke. Tommelfingerregel: fra bordpladen til lampens underkant bør der være ca. 55 cm.

6. Belys dine malerier med en gallerispot monteret på væggen eller i loftet. På den måde har du også glæde af malerierne om aftenen, hvor du er hjemme.

7. Gå efter lyset og ikke lampen. Der findes et hav af skønne lamper, men lad dig ikke blænde af designet – ikke som det første. Find ud af, hvilket lys du har brug for til den enkelte funktion i din bolig og led så efter lampen.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere