Farver, Indretning, Soveværelse, Boligstil

Hygge hitter som aldrig før

Den 13. dec 2016 af Anita

Senest er "hyggen" kommet i godt selskab med begreber som frihed og velfærdssamfund i den nye Danmarkskanon. Hyggen betyder meget for os som danskere, og vi bliver stolte, når vi hører verden omkring os bliver nysgerrige på dette særlige begreb fra eventyrlandet. 

Den anerkendte ordbog Oxford Dictionaries kårede i november årets engelske ord. Her var vores hygge meget tæt på at løbe med æren. Så der bliver lagt mærke til vores særlige form for samvær. 

 

Når det gælder indretning, vil de fleste af os jo også meget hellere have at vide, at vi bor hyggeligt, end at vi bor pænt - ikke? Men hvordan skaber man et hyggeligt hjem? Jeg synes, klart, et hjem skal være personligt. Man skal kunne mærke, hvem der bor der.

Mange spørger mig ofte, hvordan det kan være, så mange mennesker beder om hjælp til at indrette deres hjem - og hvordan jeg undgår, at skabe samme type hjem for alle mine kunder. Det er ganske enkelt: jeg LYTTER, SER, MÆRKER og jeg SPØRGER rigtig meget. For at skabe et personligt hjem, skal der en del spørgen til fra min side. Jeg kan lave pæne hjem uden en masse spørgsmål. Men et personligt indrettet hjem kræver, at jeg er på og er opmærksom på mine kunders særlige ønsker - også de ønsker der måske ikke er helt så åbenlyse. Det er kernen af det, jeg elsker ved mit arbejde - menneskene bag indretningen om du vil. Din indretning og det der skaber et hyggeligt og personligt hjem, du kan lade op i og trives i.

Hvad er hyggelig indretning for dig?

Hvad gør et hjem hyggeligt for dig? Er det noget med farverne? Måske belysningen? Eller er det den der helt særlige stemning, som det er så svært at sætte fingeren på? Fortæl meget gerne hvad det er og deltag i konkurrencen om en super HYGGELIG præmie. 

Vinderen offentliggøres her på siden den 18. december - 4. Søndag i Advent.

Kommentarer til indlægget
Anette pedersen siger
13/12/16 kl. 22:19
I hyggelig indretning er det det personlige præg der skaber den ekstra stemning der gør man kan slappe af og føle sig velkommen som hjemme. Og så skal der flere lyskilder til, i varme nuancer og evt levende lys. Fik engang rådet med 7 lyskilder i ethvert "rum", og det virker. Har selv ting der har har en historie og mere sjæl efter min mening. Lige fra ting fra mine rejser til effekter fra mit barndomshjem til div loppefund. 
 
Line Burlund siger
13/12/16 kl. 22:29
Hyggelig bolig = Liv og glæde,
mange børn og deres kammerater. Og ikke mindst stearinlys og julepynt i denne dejlige juletid ??
 
Merethe Hansen siger
14/12/16 kl. 07:33
Uha der skal være bløde overflader. Ikke alt det stål og glas, men træ og tekstiler. Gerne stearinlys i lange baner...
 
Inge Olesen siger
14/12/16 kl. 13:08
Hygge er for mig, når børnebørnene kommer på besøg (10,8,8 og 1 år). Der er julepyntet, boller lige kommet ud af ovnen, og så skal der serveres varm kakao med flødeskum. Jeg tror, at hygge kan være mange ting og meget forskelligt fra person til person, for når jeg spørger mit største barnebarn, Sebastian om, hvad der er hygge for ham, så lyder svaret: det er fordi, der altid dufter så dejligt her hos dig. Vi voksne forbinder nok ofte hygge med det vi kan se og føle, hvor børn åbenbart kan forbinde hyggen med dufte. Dejligt, at der er hygge for alle, uanset hvordan man oplever den. Glædelig jul.
Birthe Skantorp siger
14/12/16 kl. 15:54
Hygge i min bolig består af naturmaterialer: træ til møbler, tekstiler til tæpper, hynder, gardiner, puder m.m. Det hele er en blanding af nyt og gammelt, arvegods, loppefund, bøger, billeder, gaver og hjembragte souvenirs fra rejser. Det ligner overhovedet ikke noget, man ville se i et livsstilsmagasin, og jeg ville aldrig score en præmie for feng sui indretning. Men der kommer tit dejlige mennesker, og de bliver gerne hængende i flere timer - så jeg vil tro, de synes, at her er rart at være.
Ariann emig siger
17/12/17 kl. 12:11
Et hjem er hyggeligt, hvis det føles som et privat tilflugtssted. I mit hjem er jeg omgivet af familiefotos, arvestykker eller nøje udvalgte loppefund, som jeg har brugt tid og kærlighed på at opfriske. Der er ting fra mine udlandsrejser, som fortæller en historie og bringer dejlige minder frem. Grønne planter og altid friske blomsterbuketter som viser,  at der er overskud, og at der leves i mit hjem. Alting har dog sin plads og der skal være opryddeligt, så jeg føler, at jeg kan slappe af, når jeg har fri. Bløde plaider og puder i sofaen, omdanner den fra bare et sted at sidde, til et sted at putte. Og levende lys giver en følelse af varme og beskyttelse fra mørket udefra. Mit helt eget, private tilflugtssted... 
 
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: