Oprydning - sæt i gang!

Oprydning - sæt i gang!

I samme sekund den sidste julesang er tonet ud, får jeg lyst til at kaste hver eneste lille grankogle, nisse, sløjfe og hjerte ud af vinduet. Jeg elsker alt julestadset i december, men trangen til forårsspirer i mine vinduer rammer mig allerede inden nytårsaften. Det kan kun gå for langsomt med at få gjort plads til nyt i vinduerne.

Sammen med trangen til at foråret ind, får jeg også en masse energi og lyst til at rydde op og smide ud sådan generelt. Selvom jeg egentlig er ret god til systemer og orden i skabe og skuffer, gør jul og nytår altså noget ved mine systemer. Er det også sådan hos dig? Ligger der dimser og dutter i stuen, som egentlig hører til på børneværelset? Hvad med gamle kalendere? Udbrændte julestjerner – det er altså dårlig karma. Hvis ikke de selv kan finde ud af at gå ud, så smid dem ud.

Er du ikke ramt at oprydningstrang og mangler energi, er her en lille kickstarter, som måske kan hjælpe dig i gang.

Prøv det nu – lige nu
Prøv at rejse dig op og find 10 ting lige nu, som du kan smide ud (denne øvelse bør du kun lave, hvis du er hjemme hos dig selv). Det kan være et gammelt ugeblad, en udtørret deodorant, en forvasket bluse, en visnet potteplante, en lighter der er løbet tør for gas, en strømpe uden makker, en gammel kalender, en plasticskål du aldrig bruger. Det kan være hvad som helst. Noget som er gået i stykker, noget du har for meget af, noget du ikke bruger eller bare ikke orker se på længere.
Bare find 10 ting og smid dem direkte i skraldespanden eller affaldssorteringen. Du vil hurtigt finde ud af, at det både er nemt og giver en skøn fornemmelse af kontrol over tingene. Der kan hurtigt gå sport i det!

Er du ikke kommet op og i gang endnu – så tæl til tre og OP AF DEN SOFA:

  • Luk en tilfældig skuffe op
  • Find 10 ting som du ikke har brugt længe. Reklamekuglepenne, tomme krøllede kuverter, stearinstumper du alligevel aldrig får sat i dine stager, dråbefangere til rødvin – indrøm det nu: du bruger dem jo aldrig
  • Hvis dine skuffefund alligevel er i stykker, smider du dem ud. Det er forholdsvis let, eller?
  • Hvis dimsen stadig kan bruges, spørger du dig selv, om du kan undvære den. Hvad ville der mon ske, hvis bare et par af dine reklamekuglepenne endte deres dage lidt før tid?
  • Fortsæt gerne i rask tempo, hvis du har fundet det rette gear. Ellers laver du samme øvelse i morgen. Det bliver lettere og lettere – og sjovere og sjovere. Grænsen for hvornår du vælger at smide noget ud vil rykke sig i takt med, at du kan mærke effekten af dine anstrengelser

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere