Let it go - let it go...

Let it go - let it go...

Det er ingen hemmelighed – jeg elsker systemer og struktur. At ting gøres ”rigtigt”. At ting har sin plads, giver mig ro og en følelse af kontrol. Min hverdag er fuld af lister over ting, der skal ordnes og hvornår. Den følelse, det giver at ”vinge noget af”, er nærmest vanedannende.

Men som tiden er gået, og de grå hår er blevet flere og flere, har jeg opdaget, værdien i at give slip. Det kræver øvelse at give slip – indrømmet. På det område er jeg stadig på begynderniveau. Men jeg prøver hver dag. For giver vi ikke slip og køb på vores lister og måde at gøre tingene på, lærer vores omgivelser og især vores børn jo ikke at finde deres egen måde. Vi voksne (læs:mødre) kan udvikle os til ”kontroltanter”, der har et øje på hver en finger. For tingene skal jo gå ”rigtigt” til.

Slip kontrollen og indret et område kun til dig…
Jeg tror rigtig meget på, at behovet for kontrol kommer, når vi har (for) travlt. Og hvem har ikke travlt i dag? Vi lader os jo ofte rive med og tror, vi skal nå det hele og have succes på alle niveauer i livet på én gang. Personligt vil jeg også rigtig gerne nå meget og nå i mål med meget. Men mine mål og de ting, der er vigtige bliver ofte uklare, når jeg har for travlt. Så kommer listen med “fluebenene” frem. At få “vinget noget af”, giver mig følelsen af kontrol – og af at nå i mål med flere ting. Hagen er bare, at det kan blive ret ligegyldige ting, jeg når i mål med, når jeg har for travlt.

Derfor er mit råd til dig, der fanges i samme mønster, at du giver dig selv ro og fred lidt oftere. Indret et sted stort eller småt kun til dig? Et sted hvor al din feminine energi kan få frit spil. Et sted hvor quilt tæpper og grøn te ikke får himmelvendte øjne med på vejen…

Det kan være dit hobbyrum, dit atelier, din systue, dit bibliotek eller dit private yogastudie. Indret det til lige netop den funktion du ønsker dig. Det kunne også bare være et “stillerum”, hvor du kan lukke døren og lukke alt ude for en stund.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere