Babyshower - en erstatning for barselsvisit?

Babyshower - en erstatning for barselsvisit?

Nu er det godt 15 år siden, jeg fik min datter. Den gang kom der et hav af gæster på barselsvist i ugerne efter hendes ankomst. Det var totalt udmattende, husker jeg. Mængden af kaffe, kager og fremvisning af vidunderet var endeløs. Selvfølgelig var jeg da stolt og ville gerne vise hele verden, hvor skøn hun var – og stadig er. Men hold nu op hvor var jeg TRÆÆÆÆÆT og usikker og nervøs og alt muligt andet blandet sammen.

En af mine veninder venter sig nu – og er lige gået på barsel. Den sidste ventetid er lang derhjemme, men i sidste uge var vi en gruppe, der holdt et babyshower hos hende. Altså uden baby. Ret genialt synes jeg. Selvfølgelig vil vi alle gerne se vidunderet, men det giver god mening at tage den med ro efter babyen er kommet til verden. Så vi fik drukket kaffe og snakket og afleveret barselsgaver, der kan tages i brug i det tempo, der passer den vordende mor.

Udfordringen med at afholde et babyshower, inden babyen er kommet til verden, er måske nok at man ikke kan komme med tøj til et bestemt køn. Derfor besluttede jeg mig for en gave, der kan bruges lige når babyen bliver født og flere år frem. Jeg gav min veninde en slange. Altså en sengerand slange Den kan fungere både som sengerand til tremmeseng men også i kravlegården. Senere forestiller jeg mig, at barnet kan lege med den og måske bruge den som rygstøtte eller til ”tovtrækning”.

Nu skal jeg ikke have flere børn, men jeg tænker, at et babyshower er en suveræn måde at give moderen lidt opmærksomhed og være med til at lade hende lidt op inden de mange udfordringer kommer med babyen.

Det er den største gave i verden at få et barn, men – aj der er ikke noget ”men”. Dog vil jeg slå et slag for, at vi husker på, at nybagte forældre som udgangspunkt har nok at se til. Så kan vi gøre noget lettere for dem, så er det den første tid måske langt bedre at stikke forbi med en gang aftensmad til fryseren. Eller at hjælpe med at svinge støvsugeren eller fylde køleskabet op. Så kan man jo altid tage en kop kaffe og en masse snak lidt senere…

REKLAME

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere