15 år med en passion

15 år med en passion

Kender du det; at have følelsen af at der er et stort hul i maven? Et hul du ikke aner, hvor kommer fra og heller ikke kan finde ud af, hvordan du fylder ud. Sådan havde jeg det en hel del år, hvor jeg arbejdsmæssigt ikke kunne finde min ”hylde”. Jeg havde prøvet lidt af hvert – læst dansk på universitetet, arbejdet på fabrik, uddannet mig i boghandel. Men der skulle et længere sygdomsforløb til, før jeg fik roen til virkelig at mærke efter, hvad jeg gerne ville…

Idéen om at blive selvstændig kom hurtigt, men hvad kunne jeg egentlig? Hvad skulle jeg lave? En genial opfindelse, der kunne tilføre bankkontoen et tiltrængt boost, havde været fantastisk. Men jeg motiveres ikke af penge alene. Så jeg måtte bruge lidt tid på at finde ind til min passion.

Den ramte mig – passionen – pludseligt og overvældende en dag lige midt i sofaen. Jeg ville arbejde med mennesker og bruge mine kreative evner. Der blev indkøbt boligmagasiner i store stakke, men ikke meget af det tiltalte mig. Det hele syntes ens og ikke specielt funktionelt. Hvor var alle hjemmene, hvor vi almindelige mennesker boede? Det spørgsmål blev starten på Boligstil. Jeg ville indrette personlige hjem, som fungerer og har plads til ryk ind af gummistøvler og uventede gæster. Hjem hvor hjerterum er vigtigere end nypudsede vinduer og statussymboler. Jeg ønsker at gøre en forskel for mennesker der roder, mennesker der sommetider bliver rundtossede og er mærkede af, at livet af og til ikke er lige let. Dit hjem er din base, der hvor du skal føle dig tryg og have plads til at være dig – det skal ikke være et udstillingsvindue, naboerne kan gå og spejle sig i.

Ude fra set virkede det vist temmelig håbløst både at være alenemor til en lille tuttelut på godt et år og samtidig starte en virksomhed op. Venner og familie rystede lidt på hovedet og flere forsøgte at tale mig fra det. Det hjalp ikke rigtigt, for jeg havde fundet min passion og fået en idé, der skulle prøves af. Mange har i tidens løb sagt, at det var modigt. Modigt??? Det har jeg aldrig helt forstået. For mig var det mere et spørgsmål om at komme tilbage til livet. Mærke livet og ikke låse mig selv fast i forventninger udefra.

At skrive de første kunder i kalenderen står stadigt tydeligt i min hukommelse. Det samme gør de rystende hænder på dørklokken hos de første kunder. Men følelsen af at have ramt noget rigtigt tog over efter nogle måneder. Siden opstarten i 2004 har jeg besøgt mere end 1200 private kunder og rigtig mange virksomheder. Da jeg startede op for 15 år siden, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg også skulle indrette virksomheder, holde foredrag, starte en netbutik – og lukke den igen. Sådan er det at være iværksætter – ikke alt lykkes.

Det kan ikke undgås, at man laver fejl, træffer forkerte beslutninger, bruger bunker af tid på noget, som ikke gavner noget som helst. Sådan har det været for mig. Sådan vil det sikkert også være de næste 15 år. Men meget er gået godt, mange rigtige beslutninger er blevet truffet. At opbygge og udvikle en virksomhed har også udviklet mig som menneske. Lært mig virkelig meget om min egen styrke og vilje. Jeg har altid sagt, at jeg heller vil fortryde noget, jeg har gjort, end noget jeg ikke har gjort. Det er selvfølgelig svært at fortryde en succes, men jeg er sikker på, at jeg heller ikke havde fortrudt, hvis jeg havde kaste håndklædet i ringen for år tilbage, da finanskrisen også havde fat i mig.

Min opfordring er, at gå efter det du drømmer om. Ikke hovedløst. Men DRØM, planlæg – take action. Det er okay at være bange for at fejle. Men er det ikke mere farligt ikke at handle? Jeg ville i hvert fald være mere bange for at ligge på det yderste af mine dage og tænke tilbage på alt det, jeg ikke gjorde og ikke turde.

Det er netop i dag 15 år siden, Boligstil så dagens lys. Jeg ser tilbage med stolthed, ydmyghed og med passionen intakt…

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere