Farver, Indretning

Inspiration fra Formland

Den 09. feb 2012 af Anita

To gange årligt er jeg på Formland messe i Herning. Skandinaviens største og mest inspirerende fagmesse inden for interiør, brugskunst og design. 


Et af de mest iøjnefaldende elementer på messen her i januar var begrebet "Yarn bombing" - strikke-graffiti. Strik som street art er en relativ ny udtryksform der den seneste tid har fundet sin vej til Danmark og fået folk i godt humør med sine strålende farver og indbyggede overraskelser.

 

Hvad er Yarn Bombing?

Yarn Bombing er når strik bliver street, når strik anvendes som kunst på gadeplan. Det kan være en træstamme iklædt farvestrålende strik, en skraldespand med multifarvet strik omkring sig, strik beklædte cykler, lygtepæle og alt muligt andet. 

Ethno Chic

Ethno Chic er en ny stilart - en sammensmeltning af det moderne, det urbane og det internationale design. At være ethno chic handler om at hylde den kulturelle arv og sætte pris på forskellige kulturelle stilarter. 

Ethno Chic som stilart er etnisk-inspirerede mønstre og farver. Det er naturlige materialer brugt i respekt for naturen og med fokus på bæredygtighed. Det danner boheme-stil, kunsthåndværk, keramik, vintage, grunge og glamour samt Buddha-figurer, møbler fra Bali, grafiske mønstre i naturfarver og stærke farver.

Ethno Chic er en af de meste hotte stilarter inden for interiør og design til forår-sommer 2012. 

Øko-flipper med et twist

Vidste du at salget af opbevaringskurve forebygger børnedødelighed i Kenya?

Vi har for længst taget begreber som bæredygtighed, økologi og fair trade til os i vores husholdning. Men i boligindretningen har det imidlertid haltet lidt bagefter med at tage begreberne til sig. Flere og flere producenter vover dog alligevel at lancere møbler og boligtilbehør af genbrugsmaterialer og materialer, som ikke belaster naturen. Mange har fokus på hele produktets cyklus – andre på forholdene for de mennesker, som fremstiller produkterne.

Jeg er sikker på, vi i fremtiden vil komme til at se langt flere produkter, som er lavet ud fra et princip om bæredygtighed. Ikke blot fordi det er smart og spændende, men fordi det ganske enkelt er nødvendigt at passe på jordens ressourcer. 

Kommentarer til indlægget
Birgitte siger
13/02/12 kl. 10:53
Hvor er den bil sej. Men den er nok ikke helt lovlig at køre rundt i.
Tak for dine mange inspirerende indslag.
Mvh. Birgitte
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: