Helt særligt træhus

Få men markante ændringer

Jeg ser selv sagt mange hjem – og mange forskellige hjem, men jeg er aldrig stødt på et køkken som i dette træhus. Min opgave var ikke at ændre på det hele, men at hjælpe familien i mål kort tid efter deres indflytning i huset. De ønskede ikke at ændre på køkkenet eller på andre større og dyre områder. Min opgave var derfor at hjælpen familien i mål med indretningen derunder at skabe mere lys og luft.

Før/efter

FØR | Den oprindelige tanke har nok været at skabe et hus, hvor materialerne gav et varmt og rustikt udtryk…

EFTER |Varmen er bevaret, selvom murstenene er pudset op og har fået en stor omgang hvid maling. Gulvet og bjælkerne er der ikke gjort noget ved, men den ene “operation alene at få væggen ind mod køkkenet lysnet, har virkelig ført stilen nogle år frem i tiden. Derudover er her blevet let og lyst…

Fodlister og dørkarme taler sammen med de mørke bjælker. Personligt kunne jeg godt have fundet på at male alt hvidt – med undtagelse af bjælkerne. Måske bliver det næste projekt for familien…?

FØR | Billedet her er taget fra hallen ind mod stuens fine karnap, som ikke rigtig var taget i brug til andet end leg.

EFTER | Her fik vi lavet en hyggelig plads til avislæsning og en kop kaffe. Møblerne stod et andet sted i huset. Faktisk blev det en stor del af min opgave at få fordelt møblerne på ny i huset. De var ikke rigtig kommet helt på plads i huset.

FØR | Herreværelset var så småt på plads, men arbejdspladsen var ikke helt god nok. Til venstre ses den lænestol, der kom ind i stuens karnap. Bord og stol her kom på førstesalen, som du kan se længere nede. Reolen fulgte efter.

EFTER | Idéen om en lænestol ved vinduerne var god – derfor kom der en ny stol til. Skrivebord og stol ligeså. I et rum som dette, hvor bjælkerne allerede giver en del varme, er det en god idé at lade de øvrige materialer tale lidt sammen med dem. Derfor er der valgt naturmaterialer – både i fletstolen, skindet på gulvet, træbord. Puffen i forgrunden er også i flet. Havde man valgt sort alene – sort og hvidt, ville man ikke opnå den samme varme i rummet.

Til et herreværelse hører der også et barbord. Det kunne have været den klassiske globus med flasker gemt i, men her blev det en mere moderne udgave fra Normann Cph.

FØR | Her får man et godt indtryk af det køkkenets stil. Man kunne sætte et nyt køkken ind på sigt…

EFTER |I denne første etape fik køkkenet pudset væggene op som i stuen ved brændeovnen. Det har løftet køkkenet noget og givet det særprægede køkken en god kontrast.

Bemærk soklen på køkkenet – det er en stensokkel. Vitrineskabet er ikke et møbel, der er sat ind men en integreret del af køkkenet. De mange skæve vinkler og afstanden mellem de forskellige funktioner var noget af det, jeg ville tage fat på, hvis der skulle et nyt køkken ind.

Gulvet ville jeg også give en stor tur, da det er meget mørkt. De mange fuger og måden det er lagt på skaber et uroligt udtryk, som kunne ændres på sigt.

FØR | Ja det er før-billede, selvom ændringerne ikke er de store. Jeg har taget billedet med mest for at vise dig køkkenet. Det er da noget særligt, ikke?

EFTER | Her ses komfursektion og ovnene – og du kan se, hvordan murstenene er pudset op og blevet hvide. Det giver det helt særlige køkken en bedre kontrast end de rødbrune mursten.

Man kunne godt forestille sig et lys trægulv eller et lyst betongulv, ikke? Nogle gange skal man ikke bare ændre for at ændre. Personligt ville jeg nok forsøge at bevare køkkenet, hvis det ene og alene handlede om stilen. Det ville være funktionaliteten, der ville gøre udslaget for mig. Der er i mine øjne alt for langt mellem funktionerne. Ingen bordplads ved komfuret. Der er langt til vasken – langt til og fra alting. Det er virkelig vigtigt at tænke arbejdsgange igennem, når man lave køkken. Når alt kommer til alt, så er køkkenet et “værksted”, som skal fungere. Men du må give mig ret – det er et helt særligt køkken. Og det er da forfriskende blandt de mange kedelige køkkener, man ser – ikke?…

FØR | Elementer som i køkkenet havde også fundet vej til badeværelset på førstesalen.

EFTER | Elementerne skulle bevares her også, men det meget fine tapet og guldspejlet var lige en tand for meget af det gode for min kunde. Med ganske få tiltag fik vi skabt lidt mere ro her på badeværelset også.

Som i køkkenet er der også her noget med funktionalitet, som jeg ville have tænkt anderledes ind, hvis jeg skulle indrette badeværelset forfra.

Skønne lysindfald i stuen på førstesalen. Bemærk at bjælkerne her er hvide og ikke mørke som i underetagen. Det kan være en god idé at huske på, hvis du har synlige bjælker og skråvægge. Væggene trækker i forvejen rummet mindre – rent visuelt. Hvis du samtidig har mørke bjælker, vil du trække endnu mere sammen på rummet. 

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere