Søde drømme i sommerhuset

Soverummene blev lyse og enkle

Skagenhuset med sovepladser til 10-12 mennesker er en sand tidslomme og en fryd at besøge. Huset lejes ikke ud, men ejes af i alt fem familier, som ønskede at opdatere husets soverum. Der er blevet brugt en hel del maling – og så har vi været tro mod det oprindelige og malet alle dørene glans 50. Det gør virkelig en forskel. Man skal ikke være bange for hvidt, hvis man blot husker at tilføre eller bevare varme elementer. Se med her, hvordan soverummene blev lysere, enklere og mere ensartede…

Før/efter

FØR | Lofter og skrævægge var luddet af flere omgange, hvilket gjorde det samlede udtryk lidt ufærdigt…

EFTER | “Kaninværelset”, som dette rum blev kaldt, bevarede sit billede over sengen, fik nye sengeborde og lamper – samt malet hvidt. På de næste billeder ses gulvet også – det var rødt, men har nu fået en smuk neutral grå.

FØR | En skøn plads ved vinduet men også lidt mørkt og lukket med de mørke gulve og lofter.

EFTER |Gardinerne er bevaret sammen med bord og stol. Lampen er ny – det samme er sengetæppet, men ellers er de øvrige ting genbrugt fra andre rum i huset.

FØR | Mørkt og en smule slidt. Det røde gulv skimtes lige under gulvløberen. Døren havde tre forskellige farver – en grå på dørtrinnet, en sart grøn på karmen og en hvid på selve dørpladen. Man kan fristes til at male ALT hvidt, hvilket familierne også være ret opsatte på. På efterbilledet ses, hvad jeg foreslog i stedet…

EFTER |Lågerne har blot fået en grundig rengøring – og fungerer smukt som en varm kontrast til alt det hvide. Varmen er vigtig at huske.

FØR | Rigtig mange vinkler, tunge bjælker og rustiklofter ludet i flere omgange gav også dette rum lidt for mange elementer at forholde sig til. Også her kunne man lade sig friste og male alt hvidt, men bemærk igen på efter-billedet, hvad de varme elementer gør for rummet…

I dette rum var også en fin gammel kommode, som “fik lov” at blive. Den hørte bare til her. Den slags er vigtigt for at bevare noget af et hus’ “sjæl”, når man går i gang med at ændre på tingene. Respekt for huset – for de oprindelige idéer og for det, “alder” også kan…

EFTER |Lågerne i gangen er bevaret umalede, mens rammerne har fået en gang hvid. Hele værelset er blevet malet hvidt med undtagelse af stigen til hemsen.

FØR | Værelset havde fungeret fint i mange år, men trængte til at blive lysnet først og fremmest…

Stolen og maleriet er brugt et andet sted i huset. Måske følger der her på siden en “etape 2”, når vi kigger på hele stueplanet. Der er det skønneste store opholdsrum med brændeovn, læsekroge og spiseplads med skønne lysindfald.

EFTER |Malingen gjorde i sær godt i dette værelse, hvor gulvet stadig har et lidt rustikt men smukt look. Spejlet er fra Ikea – møblet og vasen er genbrugt fra andre steder i huset.

FØR | Under skråvæggen virkede det før lidt klemt. Rustikbrædder, der blot bliver ludet, gulner med tiden og kommer til at virke tungere og mørkere. Derfor anbefaler jeg næsten altid hvidt på en skråvæg over en seng, idet det ellers kan virke, som om væggen “falder” ned i hovedet…

Et helt mørkt sengetæppe suger lidt for meget lys – og så tager gardinet både vægplads og lys.

EFTER |Malingen igen – masser af den på både vægge, træværk og gulvet. Gardinerne er kommet væk for at lette udtrykket endnu mere. Et rullegardin inde i selve vinduet bliver næsten usynligt i det hvide vindue. Krøyers “Sommeraften ved Skagens strand” blev naturligvis bevaret – vi er jo i Skagen.

FØR | Her ses den blå baggrundsfarve på garderobeskabene rigtig godt. En smuk farve, men måske nok en lidt tung farve, som vi blev enige om, var for markant.

Den gamle armstol har været i huset i mange år, men kom ikke rigtig til sin ret blandt de mange farver og stilarter.

EFTER |Armstolen står på sin plads fortsat og virker langt lettere med de renere lyse flader omkring.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere