Sommerhus i Thy
- Nr. Vorupør

Vidunderlig beliggenhed - charmerende hus

Det bedstplacerede sommerhus i Nr. Vorupør i Thy trængte til en kærlig hånd. Det var blevet renoveret i mange etaper igennem mange år og havde mistet sin charme og det sammenhængende udtryk. Mange potentielle købere ville måske ikke have set mulighederne i sommerhuset, men det gjorde min kunde. Det var ikke kun udsigten til Vesterhavet, der gav udslaget, da de købte huset. Jeg besøgte dem kort efter overtagelsen og lavede en køreplan over projektet, som blev ført ud i livet. Stilen var vi ret enige om, men heldigvis var min kunde åben for mine forslag – bl.a. omkring vinduerne, som indvendig ikke har samme farve. Se selv med herunder. Familien ser nu frem til mange gode dage i huset, som de og deres gæster kan nyde nu og i mange år frem.

Før/efter

FØR | Små hvide vinduer brød facaden og fik huset til at se meget lille ud. Et kompakt stakit gjorde det ikke bedre.

EFTER | Nye vinduespartier i sort som facaden har ikke bare givet huset et løft men også givet mere lys indenfor – mulighed for at se vandet endnu mere.

FØR | Her ser man tydeligt de gamle vinduer og den måske nok lidt triste møblering. Den lille brændeovn ses her til venstre for døren, men den blev flyttet for at udnytte de få kvm bedst.

EFTER |Lyset vælter ind af det nye store vinduesparti. De sorte rammer giver alt det hvide noget kontrast, men bevirker også at udsigten så at sige rammes ind på smukkeste vis.  

FØR | Brændeovnen var en smule klemt inde, og skorstenen udenfor skæmmede og tog plads på terrassen. Til venstre anes det delvist lukkede køkken med barstolene foran. Det hele virkede lidt kompakt.

EFTER |Det sorte køkken og det sorte vinduesparti taler smukt sammen, men for ikke at skabe en for hård kontrast mellem det sorte og hvide, er der brugt varme elementer i træ som naturligvis bordet men også lamperne over køkkenet.

FØR | Stuen var møbleret lidt tungt før. Når man har lavt til loftet, er det en god idé at vælge møbler med en lav ryg – de højryggede møbler her får rummet til at virke kompakt. I højre side ses en mørk dør til et lille skab, som blev nedlagt til fordel for mere luft og plads.

EFTER |Her i forgrunden ses lidt af det nye køkken. Tidligere stod køleskabet yderst til højre og blokerede for både udsyn til stue og Vesterhavet. I baggrunden ses en ny sofa på høje ben og en lav ryg. Begge dele medvirker til et lettere udtryk. Igen er der brugt varme elementer i træ og flet.  

FØR | Et ganske rummeligt soveværelse med en vidunderlig udsigt, men også noget kompakt møbleret. En anden detalje, som jeg ikke kan undlade at nævne er, at gulvet ikke følger loftets retning. Det er vigtigt for ro og enkelthed, at gulv- og loftbrædder monteres i samme retning.

EFTER |Det nye vinduesparti tager næsten pusten fra dig, når du står her og kigger ud over havet. Alt er malet hvidt, gulvet er skiftet – og lagt i den “rigtige” retning. Derudover er møbleringen blevet lidt lettere end før.

FØR | Det lille kammer var rigtig sødt og kunne fint fungere som pigeværelse, men på efterbilledet kan du se, hvordan det alligevel blev lettere og mere sammenhængende med husets nye stil.

EFTER |Gipspladerne er skiftet ud med profilbrædder for at skabe en bedre sammenhæng i huset. Et lille skrivebord er etableret ved vinduet, så værelset ikke er så kompakt.

FØR | Badeværelset trængte også til en tur – det blev den helt store omgang, hvor alt kom ud, og kun vaskemaskinen fandt på plads igen. Toilettet er her trukket omkring 30 cm væk fra væggen, hvilket gør rummet endnu mindre. Bemærk de mange forskellige dybder på bordplade, vandbeholder, vaskemaskine og sokkel.

EFTER | Hvide vægge lysner selvfølgelig en del, men det gør også rummet visuelt større og mere enkelt. Bemærk på før-billedet hvordan skråvæggen næsten falder ned mod toilettet. En ny bordplade i en dybde, der når ud over vaskemaskine mv. er med til at give et roligere udtryk. Og så er det nye toilet rykket ind til væggen. Nye fliser på gulv og i bruser, men ikke på de øvrige vægge, som er beklædt med profilbrædder.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you!Your subscription has been confirmed.You'll hear from us soon.
ErrorHere