Skagenhus med den helt rette stemning

Et rigtigt Skagenhus

Min kunde forelskede sig i dette dejlige hus med den helt rigtige placering i Østerby midt i Skagen by. Huset bar dog præg af flere sæsoner med udlejning, hvor praktik gik før alt andet. Det ønskede min kunde at ændre på, for selvom huset fortsat skal lejes ud, så vil min kunde også selv nyde huset – og tilbyde lejerne lidt mere end blot et neutralt udlejningshus. Her ser du forandringerne, vi blev enige om. Farver uden at være for dominerende – nips og pynt uden at blive for meget.

Huset kan du booke ved at kontakte ejeren her: Det Gule Skagenhus

Før/efter

FØR | En lidt trist belysning og lidt for meget hvidt-i-hvidt i et ellers velfungerende køkken.

EFTER | En varm grå farve på væggen giver de hvide elementer lige netop den kontrast, der er behov for. Fine sorte greb erstatter de lidt kolde i stål. Apropos stål, så bemærk hvordan emhætten syner mindre bombastisk på den grå væg.

FØR | Her ser man den anden side af køkkenet, som heller ikke var så spændende. Lidt koldt og kedeligt kunne man fristes til at kalde det…

EFTER |Den grå væg gør det også godt her – og sammen med varme elementer som trækasserne oven på skabene bliver det hele straks mere varmt og indbydende.

FØR | En fin krog med plads til mange mennesker, men måske lidt rodet i udtrykket. Mange stilarter var mikset på en ikke helt hensigtsmæssig måde. Også her var både vægge og lofter hvide – manglede lidt kontrast…

EFTER |Sofaen er bevaret sammen med gyngestol og gulvtæppe. Men nye puder, lamper og billeder – samt et bord kunden havde i privaten, har gjort en forskel. De lette gardiner klæder fortsat vinduerne, men op ad de grå vægge kommer de mere til sin ret… Kurvestolen på før-billedet er væk, fordi den er brugt i et af soverummene. Sådan er det ofte, at mange ting kan bruges igen men på nye måder.

FØR | I stueplan er der ét soverum, resten er på førstsalen. Dette rum er relativ stort men ikke udnyttet optimalt. Jeg synes også, det er synd, at så smukke vinduer ikke mødes med en kontrastfarve på væggene.

EFTER |Her ser man tydeligt, hvad farver kan gøre for et rum – og for stemningen. Hvem sagde badehotel? Kurvestolen fra stuen har fået en plads her, hvor man kan trække sig tilbage og læse en bog lidt væk fra de øvrige aktiviteter i huset. De nye sengelamper har også givet rummet et løft, ikke?

FØR | Det store master beedroom er helt vidunderligt – man kan fra vinduet kigge hen til Vippefyret. Indretningen var dog også her lidt anonym og igen med lidt for mange forskellige stilarter blandet sammen.

EFTER |En anelse farve på væggen er nok til at give mere varme og give alt det hvide noget kontrast. Lidt ekstra tilbehør som puder, sengetæppe, lidt nips og lamper gør en stor forskel.

FØR | Mange sommerhusejere kan godt falde i den fælde, der hedder: “Det vi ikke vil have hjemme, kan bare komme i sommerhuset”. Det kan fungere med nogle ting – ikke med alt. Så vær kritisk, inden du tager for meget med i sommerhuset… 

EFTER |Den grå farve går igen på værelserne – det grå sengetæppe, puderne, lamperne og plakaten løfter også dette rum. Den klassiske plakat gør lige det sidste.

FØR | Det sidste soverum rummer to enkeltsenge – her ses dog kun den ene side af rummet. Døde planter byder ingen velkommen, så hellere et tomt vindue…

EFTER | Farve på væggen – plakaten og ellers de samme tiltag som i de øvrige soverum giver også dette soverum noget ekstra.

Der er i alt 8 sovepladser i huset, men min kundes næste projekt er et fint lille anneks. Om det er til svigermor, melder historien ingenting om.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere