Kunstsamler ønskede et lettere udtryk

Små justeringer gav mere luft

Når man forelsker sig i kunst og keramik eller i smukke møbler, kan det være svært ikke at få skabt et lidt for kompakt udtryk i sit hjem. Man kommer let til at købe noget, man simpelthen ikke kan undvære uden helt at vide, hvor man skal placere det i et hjem, der allerede rummer masser af skønne ting.

Hvad gør man så? Sælger man noget? Flytter man om? Bygger man til? Af og til kan få og små justeringer dog gøre det. Af og til skal der bare nye øjne på indretningen – og mine øjne var forbi dette smukke hjem i Thy. Her var der ønske om mere lethed men også en større funktionalitet i et ellers vidunderligt køkken.

Før/efter

FØR | Et meget åbnet køkken-alrum, hvor der er langt til spisepladsen. Min kunde ønskede sig en morgenmadsplads i køkkenet – og et sted, hvor gæster kunne “hænge ud”.

EFTER | I forlængelse af det eksisterende køkken blev der lavet en bar. Udover at være en spiseplads til hurtige morgener er det også blevet et godt sted til langsomme weekender, hvor rødvinen kan nydes, mens maden bliver færdig. Bemærk at hele “baren” er lavet i samme træsort som køkkenbordpladen og dermed en mere integreret del af køkkenet.

De nye lamper taler sammen med de nye tiltag i havestuen, som du kan se længere nede her på siden.

FØR | I sofakrogen var der blevet lidt for kompakt. Det ønskede min kunde at ændre lidt på, men ønskede også at bevare alle møblerne. Det forstår man jo godt. Det skønne lille sofabord er en af Finn Juhls udødelige klassikere.

EFTER | Det store maleri fandt en anden plads i huset, mens Montana reolen fik en nye hvid lakering for at lette udtrykket. Et par nye lamper fandt vej til stuen. Det samme med Boomerang stolen i sart lyserød fra &Tradition.

FØR | Favoritstolen i favorithjørnet stod, hvor den skulle, men betrækket trængte til udskiftning. Samtidig ville min kunde gerne finde plads til et lille bord her og lidt mere nips og keramik.

EFTER | Et blåt stof gav hjørnet lidt mere kontrast, og det lille bord med marmorplade blev et fint afsætningssted for både strikketøj og kaffekoppen.

EFTER | Et vidunderligt rum i forlængelse af køkken-alrum. Lysindfaldet er så smukt her, men de mange lyse overflader gjorde det en smule ferskt. Ikea-sofaerne gør sig nu godt her, hvor man kan slænge sig og læse en bog eller sidde mange og nyde et glas vin efter maden. Det lille Hay bord udfyldte ikke helt funktionen her, så det blev flyttet til et værelse…

EFTER |Et farverigt gulvtæppe og møbler i bambus giver sofaerne og rummet den varme, der manglede.

I karnappen har Finn Juhls Poetsofa fået ærespladsen. At give den to forskellige farver stof, giver sofaen noget ekstra kant.

Sofaen var oprindeligt et af de eksperimenter, som Finn Juhl tegnede til sit eget hjem. Den blev første gang fremvist på Snedkerlaugsudstillingen i 1941, og den har siden været elsket af rigtig mange mennesker. En sofa der stadig er i produktion.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere