Lejligheden på havnefronten

Fra skagenhus til lejlighed

For de fleste mennesker er det en stor omvæltning at flytte. Og når man, som min kunde her, flytter fra et romantisk skagenhus uden for byen ind til en lejlighed i byen, ja så er omvæltningen enorm. Jeg fik lov at hjælpe familien på plads i deres to-plans lejlighed, som nu er blevet ret populær – ikke mindst for familiens to teenagepiger.

Familien har været så sød at sende mig et par ord om vores samarbejde – det er lige før, jeg får røde kinder:

”Vi vidste jo godt fra før, at Anita er en dygtig og erfaren interiørkonsulent. Derfor var vi heller ikke i tvivl, da vi skulle finde én, der kunne hjælpe os med gode tips og inspiration til indretning af vores nye lejlighed på havnefronten i Aalborg.

Anita er enormt dygtig, ordentlig, struktureret og grundig, og så ser hun mange ting, man ALDRIG selv ville have set! Med hendes tegninger kunne vi give direkte anvisninger til flyttefolkene – ja, jeg indrømmer det gerne: Anita har bestemt, hvor skabet skal stå (og til og med designet på sengetøjet og MEGET MEGET mere). Men hun ”bestemte” på vores måde – for hun vidste godt, hvordan vi ”ville have det”. Hun lyttede til os, tog informationen med hjem – og vips havde vi en fuldkommen drejebog, som vi sikkert selv ville have brugt måneder på at lave – hvis vi nogensinde var kommet i mål… Og så er hun et overflødighedshorn af gode idéer og inspiration.

At få rykket vores skagenshus med carport og omfangsrigt hobbyrum ind i en lejlighed ved havnen i Aalborg… Stort projekt? Yeps, indrømmet – det var lidt af en omgang. Men med Anitas hjælp kom vi godt i hus! Ups. Lejlighed. De bedste og varmeste anbefalinger herfra…

Tomas & Katrine

Før/efter

FØR | Hallen har ingen vinduer, så derfor er det ekstra vigtigt med lyse overflader, men det kan også blive lidt koldt. Man bør passe på med for hårde kontraster som sort og hvid – i hvert fald bør det i mine øjne ikke stå alene.

Billedet her er taget lige efter, at familien havde overtaget lejligheden.

EFTER | De lyse flader er bevaret, men der er tilført noget ekstra varme i form af tæppet, lampen og flere knager i træ. Altsammen spiller det fint sammen med trappens trin i træ.

FØR | Lejligheden danner i dag rammen om en familie på fire – to teenagepiger og to voksne. Forældrene trak det korte strå, da værelserne skulle fordeles. Værelset her er lejlighedens mindste, og ved første øjesyn kunne det virke lidt urealistisk at få plads til et forældresoveværelse her…

EFTER | Dobbeltsengen er stykket sammen af en 80 cm og en 90 cm bred boksmadras med én lækker topmadras. Der var blot 172 cm i bredden. Det fungerer super godt og udnytter pladsen optimalt. Tegningen over kommoden er lavet af den ældste teenager, som har valgt kobberramme. Det blev gennemgående i soveværelset som en varm kontrast til de mange lyse overflader. 

FØR | Det største rum i lejligheden rummer stue og køkken-alrum. Det er lejlighedens hjerte. Det varme gulv bryder de hvide vægge smukt. Fra det store vinduesparti er en af byens smukkeste udsigter. Se det store billede herunder…

EFTER |Flere af møblerne har fulgt familien igennem mange år. Bl.a. dette store sofabord, som også kan rumme lidt af hvert. Bordet fik vi sammen med et 100 kg tungt skab fragtet med lift ind over altanen og på plads.

FØR | Her ses det store rum i overetagen tomt. Historiens vingesus kommer til udtryk i de sorte “afstivere” og i murværket øverst. I bunden af rummet ses døren til værelset, som den ældste teenager valgte. Til det værelser er eget badeværelse.

EFTER |Her er familiens elskede træmøbler placeret – inkl. det 100 kg tunge skab. Sofaen er ny og valgt som en let kontrast til de mange varme overflader i træ. Bemærk hvordan de enkelte sorte elementer er valgt for at skabe en sammenhæng med det sorte køkken og “afstiverne”… 

Udsigten er helt og aldeles vidunderlig fra lejlighedens altan – både morgen, middag og aften. Selvom der var skønt på landet i skagenhuset, så er det da svært at konkurrere med dette, ikke?

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere