Historien møder nutiden...

Lejligheden i værftbygningen

Denne case er fra den gamle værftsbygning på Beddingen i Aalborg. Her havde min kunde selv stået for rigtig mange ting, inden jeg kom ind i billedet. De var med i opstarten af ombygningen og havde derfor indflydelse på materialevalgene. Og det havde de gjort godt. Lejligheden fungerede egentlig også godt. Dog manglede min kunde noget opbevaringsplads, et ordenligt kontor og enkelte småting for at være helt i mål. Især det ekstra værelse uden vindue var min kunde ikke kommet i mål med. Så det var min hovedopgave på dette projekt…

Før/efter

FØR | Her ses værelset, som ikke har vinduer, men støder op mod gangen og køkkenet. Dette billede er taget lige efter indflytningen, så helt fair er det ikke. Men loftsengen er installeret til gæster, hvilket efterlader en del gulvplads.

EFTER | Når jeg skriver ingen vinduer, så passer det ikke helt, for der er øverst over for sengen monteret glas ud mod køkkenet. Skønt for lyset men også vidunderligt for kig ud af værelset. På før-billedet kan man godt ane lysindfaldet, men her på efter-billedet kan man over skrivebordet se glaspartiet, der er afstemt med sengens sorte ramme.

Udover at være gæsteværelse, så skulle rummet også fungere som kontor og til opbevaring. Jeg fik den idé at lave et lille område, hvor man kunne trække sig tilbage og læse en bog. Alle elementer er fra Svane og tilpasset af min snedker. Den lækre hynde er lavet på mål og giver sammen med puder og gulvtæppe en virkelig skøn og varm kontrast til alt det hvide og sorte.

Herunder ses detaljebillede af området under loftssengen. Faktisk er hynden lavet ekstra tyk, så den er ok at overnatte på. Til venstre skimtes lige et højskab. Dem er der faktisk to af. De er tilpasset i højden, så hele rummets højde er udnyttet – skøn til julepynten især. Så alt i alt blev rummet udnyttet til tre sovepladser, en kontorfunktion, en læsekrog og en masse opbevaring.

FØR | Her ses rummet fra den anden side…

EFTER | Et let og enkelt hæve-/sænkebord på blot 90×90 cm løser udfordringen med manglende kontorplads. Her kan man fint sidde og arbejde hjemmefra, når Corona eller andet står i vejen for en dag på arbejdspladsen. 

Bemærk stigen på væggen. Den er kommet væk fra sengen men stadig lige ved hånden, når der er overnattende gæster. 

Her kan man igen se det store glasparti ind mod køkkenet. Det sørger virkelig for meget lys og bevirker, at rummet ikke bliver klaustrofobisk og helt lukket. 

På billederne herunder ses glaspartiet fra køkkenet ind mod gæsteværelset (kontoret). Bemærk også den fritlagte betonsøjle, der vidner om en helt anden tid i den gamle værftsbygning. Sengelampen skimtes lige bag glaspartiet. Faktisk kan man her fra sengen se ud over vandet…

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere