Køkken med plads og varme

Gamle vaner - nye tider...

Når man i en lang årrække har boet i det samme hus, kan det være svært at se nye muligheder i indretningen. Det er altid lettere at finde på nyt hos naboen eller hos vennerne. Man får jo indarbejdet mange vaner og arbejdsgange i sin bolig – og især i sit køkken.

For en del år siden besøgte jeg denne kunde i Aalborg. Den gang ændrede vi en del i stuen, men for nogle måneder siden ringede de igen. Nu skulle køkkenet have den helt store tur – der skulle tænkes nyt uden dog at revolutionere det hele. Børnene er forlængst flyttet hjemmefra, men som min kunde sagde: “Hvis vi skal blive her og nyde det i årene fremover, så er det nu, der skal ske noget”… Og det kan jeg kun give dem ret i. Har vi mulighed for at øge vores livskvalitet igennem vores indretning, er jeg den første til at anerkende det – og hjælper gerne hele vejen. Ikke alene glæder man sig i det daglige over sine tiltag – oftest ses tiltagene jo også positivt i boligens værdi.

Før/efter

FØR | Lyset fra det store vindue var allerede vidunderligt. Behovet for god bordplads var også opfyldt, men køkkenet var slidt ned.

Stilen var også løbet lidt fra køkkenet, som virkede ferskt mod det lyse gulv og de hvide vægge. De mange forskellige typer skuffer og skabe gav også køkkenet et lidt usammenhængende udtryk, som min kunde gerne ville ændre på. Opbygningen var generelt god, så på den front opfandt vi ikke den dybe tallerken med en ny opbygning – og dog…

EFTER | Store skuffer – nogle af dem med ekstra inderskuffer til bestik og andre småting er valgt. Det giver et mere funktionelt og roligt køkken. 

Lyset fra vinduet reflekteres på en lys marmorlignende bordplade. De smukke gamle pendler er brugt igen og sørger for dejligt arbejdslys ved vasken. Bemærk lyspletten på gulvet under vasken. Det er en sensor, som udløser affaldsskuffen – rart når man har snavsede fingre.

FØR | Ovn i højden var der i det tidligere køkken og fortsat et ønske i det nye køkken. Men de mange forskellige niveauer på elementerne skulle vi gerne ændre på – det og lidt nedtoning af tilbehør for et enklere og mere stilrent køkken. 

EFTER | Vi har gjort skabet i hjørnet mindre og placeret de nye højskabe tættere på døren til entréen. På den måde blev der faktisk plads til et stort integreret køleskab, ovn i højden samt et super smart kolonialskab med trådkurve, der køres ud. Plads til VIRKELIG meget.

FØR | Området omkring spisepladsen var funktionelt, men min kunde ønskede også her et lidt lettere udtryk – og et vitrineskab.

Bordet og stolene skulle bevares, mens lamperne gerne måtte få lidt mere fylde.

EFTER |Det var en stor beslutning at male det store dørparti, men ikke alene i køkkenet gav det mere ro – det gjorde det også i stuen ved siden af.

Det smukke gamle vitrineskab giver en tilpas kontrast til alt det lyse og hvide.

En smuk sensommerbuket fra haven pryder spisebordet og giver en masse liv og farve…

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere