Huset blev næsten nyt

Skal man flytte eller renovere?

Det er der ikke et enkelt svar på – det handler om mange faktorer. Hos denne kunde blev konklusionen at renovere. Køkkenet kunne ikke mere, og både det og stuen bar præg af såvel stilmæssige som funktionelle mangler. Det var tidligere blevet renoveret – ikke af min kunde men af tidligere ejere. Derfor var der fx to forskellige lofttyper i samme rum. Halvmurene der tog både plads og lys var også lidt i vejen – og lidt et levn fra tidligere tider. Nå man begynder at vælte halvmure, er der ikke rigtig nogen nem vej – så starter man lidt forfra. Og det må man sige, vi gjorde her, hvor alt fra gulv til loft er skiftet. Der er sat nye vinduer i, radiatorer er skiftet – det blev for omkostningstungt med gulvvarme, væggene er pudset op og så er køkkenet skiftet til et helt nyt. 

Her ser du resultatet af mange håndværkertimer og mange gode idéer, der blev til virkelighed…

Før/efter

FØR | Halvmuren og den store tunge emhætte lukkede af mod køkkenet. De mange små åbne hjørnehylder bidrog til et lidt rodet udtryk. Men sådan lavede man mange køkkener tidligere…

EFTER | En kombination af hvide flader og varme flader i eg er valgt for at binde køkkenområdet sammen med de øvrige møbler i alrum og stue. Der er prioriteret bordplads og en loftintegreret emhætte, så køkkenet er let og imødekommende.

FØR | En lidt klemt kogesektion var tidligere omgivet af halvmuren og højskabe med køl og ovn. Der var ikke meget afsætningsplads at gøre godt med.

EFTER |Her er der kommet plads på begge sider af komfuret. En meget smal lang hylde er monteret til småting på væggen over de smukke nye vægfliser. Væglamperne giver ikke alene et godt lys men også noget kant til køkkenet.

FØR | Fra køkkenet hen mod spisepladsen, hvor man især bemærker de forskellige lofter. Bemærk også terrassedøren her på før-billedet. Den er ret smal og lukker ikke ret meget lys ind.

EFTER |Sikke en forandring med det loft, ikke? Og med terrassedøren! Møblerne er faktisk de samme, men lampen af Jørn Utzon er kommet til over bordet. Et nyt tæppe, et billede og lidt nyt i vinduet er også kommet til.

FØR | Fra spisepladsen ned mod stuen står halvmuren og blokerer for både lys og plads. Igen ser man den markante overgang på de to forskellige lofter. Tallerkenrækken er et arvestykke, som naturligvis fik plads igen efter renoveringen.

EFTER |Så er der åbnet op mod stuen. Det smukke gulv kommer virkelig til sin ret, ikke? Det nye loft og den større terrassedør har virkelig gjort en forskel for lysindfaldet i rummet. Samtidig hænger alrum og stue nu langt bedre sammen.

FØR | Det lille spisebord i stuen blev ikke brugt så meget – det stod lidt i “skammekrog” bag halvmuren før. Stolene var nye og skulle naturligvis bevares sammen med Wegners smukke gyngestol.

EFTER |Gyngestolen fik plads ved terrassedørens skønne lysindfald. Måske kan du fornemme, at muren mellem stue og køkken er blevet forlænget en smule. Det gav flere muligheder både i køkkenet og her i stuen, hvor der er kommet opbevaring op på væggen. Det nye spisebord ses her til højre…

FØR | Hyggeligt var det skam, men der var måske lidt for mange ting samlet på ét sted. Der er rigtig mange ben på alle småmøblerne, hvilket gør det lidt fyldt og kompakt.

EFTER |Tv-møbel er kommet til og hængt op på væggen for større lethed – men samtidig også rummelighed. Bænken fra Norr11 forelskede min kunde sig i – så den måtte vi have ind. Den gør sig så godt her under vinduet. Vitrineskabet er flyttet fra sofaområdet herover.

FØR | Her i sofaområdet fungerede rigtig mange ting, men bemærk de små vinduer på før-billedet her. På efter-billedet ser du, hvordan de er gjort lettere ved at fjerne den nederste række mursten – og udvide vinduerne lidt. Smukke og funktionelle møbler, som min kunde naturligvis ønskede at bevare.

EFTER | Her ses de nye vinduer tydeligt – og terrassedøren naturligvis. Vitrineskabet er væk fra hjørnet til fordel for en Panthella lampe, der giver et varmt og blødt lys i området her.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere