Friis Moltke hus opdateret

Med respekt for det oprindelige

Man skal i mine øjne altid have respekt for de oprindelige tanker i et byggeri. Det er dog ikke altid, at fortidens idéer helt kan matche de behov, man som husejer har.

Det var næsten med ærefrygt, at jeg begyndte at pille ved dette skønne hus tegnet af Friis Moltke. Noget skulle der alligevel ske, for min kunde var især ked af det meget upraktiske gulv, som ikke var til at holde rent. Det blev starten på et generelt løft af indretningen. Her kan du se, hvordan det kom til at se ud…

Før/efter

FØR | Her et kig ind igennem gangen mod bryggerset. Her ses det gulv, som vi blev enige om at gøre noget ved. I en børnefamilie med masser af trafik var gulvet blevet for besværligt. Det krævede for meget rengøring. Samtidig er det måske et af de elementer, man kan tale for, trækker huset lidt vel langt tilbage i tiden. Selvfølgelig er det smag og behag, men funktionen er også vigtig.

EFTER |Meget lidt er ændret, fordi det originale stadig holder. Både i lamper, hylder, spejl mv. Men se hvilken forskel og ro det nye gulv giver. Gulvet er polyurethan.

FØR | Med tre drenge, en hund og masser af gæster var bryggerset også hårdt prøvet. At få skiftet gulvet her og gjort rummet mere funktionelt var et klart ønske.

EFTER | Gulvet taler for sig selv, men bemærk hvordan det lille trin er udlignet og flyder sammen med et øvrige gulv. Jeg fik lagt en plade på toppe af garderoben og sat en hylde ind. Det mangler lige en gang olie, men ellers er bryggerset også færdigt.

FØR | Funktionerne i stuen var familien glad for, men de efterlyste lidt mere opbevaringsplads. Gerne en løsning som talte sammen med de øvrige materialer.

EFTER | Jeg valgte reolmoduler i eg fra Trævarefabrikkerne. For at understrege højden i rummet, byggede vi opad, hvilket giver en god effekt. Belysningen blev også opdateret, så der ikke længere er mørke områder…

EFTER | Her får man virkelig et indtryk af det nye gulv og af det, huset især kan – nemlig lukke lys ind. Som så mange andre Friis Moltke huse er facaden mod vejen meget lukket. Det er først, når man kommer ind i huset, at det åbner sig op…

EFTER |Et meget smukt view over spisepladsen, hvor de oprindelige møbler lever videre. Lamperne over bordet er fra Nordlux. De øvrige lamper i loftet er de originale i zink. Der var tidligere en lang lampe i zink også over spisebordet, men den gav ganske enkelt ikke lys nok.

Apropos lys så se lige hvordan lyset vælter ind ad de store vinduer og reflekteres på det nu lyse gulv. Huset er ganske enkelt blevet lysere, stilmæssigt opdateret og ikke mindst blevet mere funktionelt (og rengøringsvenligt). 

Her ses det nye køkken, som også er valgt med respekt for det oprindelige materialevalg… Rigtig meget i huset har været koboltblå, men da vinduerne blev skiftet, blev det alligevel for meget. Sorte vinduer trækker også huset frem til nytiden, ikke?

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere