Fælles bolig - fælles arv

Arvegodset fik plads i stuen...

Når vi mister vores kære – vores forældre måske, kan deres ting få ekstra stor betydning for os. Minder kan bindes op på billeder, på vaser og på små finurlige figurer. At have fysiske ting, der har haft betydning for vores kære – eller som vi har haft fælles oplevelser omkring kan tilføre vores hjem en ny dimension. 

Personligt synes jeg dog, det er vigtigt at balancere sit hjem, så man ikke pludselig oversvømmer sit hjem med ting, man har arvet. Men at tilføre elementer, man måske har kendt hele sit liv, kan tilføre noget helt særligt til dit hjem. Noget som ikke kan købes online eller hos den lokale isenkræmmer. 

Hos denne kunde har min opgave netop været at forene eksisterende møbler med nyindkøb og med arvede ting. Min kunde her er to søstre, som har mistet begge forældre. Ikke alle par ville måske være så enige som dette søskendepar omkring arvetingene. Men der var stor enighed om, hvor meget tingene måtte fylde og omkring nye indkøb. Jeg har besøgt de to af flere omgange – den sidste gang til styling og montering af billeder mv. At der undervej blev brug for en Kleenex eller to, varmede mit hjerte og gjorde denne opgave til noget helt særligt. Så jeg glæder mig allerede til, vi skal se med nye “indretningsøjne” på deres fælles sommerhus.

Før/efter

FØR | Et noget tungt møblement gjorde området med tv og opbevaring noget mørkt – og faktisk også noget maskulint.

Glaslågerne afslører måske lidt for tydeligt, at skabet skal rumme rigtig mange ting.

EFTER | Hvide og væghængte reolmoduler afløste de tunge møbler. En ny lampe kom til sammen med arvede flasker og den smukke krukke. Maleriet er også arvet – det var udgangspunktet for mine farvevalg på den nye sofa mv., som ses herunder…

FØR | De to mørke møbler fik stue til at “vælte” og blive for tung i den ene side. Søskendeparret var imidlertid rigtig glad for reolen i palisander. Den smukke glød i reolen gjorde godt i stuen, men området opfyldte ikke helt de ønsker, der var.

EFTER | Ønsket var en lille sofa, hvor et glas rødvin kunne nydes væk fra tv’et. Snakken faldt på Finn Juhls Poeten sofa, men vi endte med Wegners smukke og lidt lettere CH72 i et smukt blåt stof. Sammen med den står Wegners Opala gulvlampe.

Væggen bag sofaen har fået en varm grå farve som en smuk kontrast til sofaen og det mørke træ i reolen, som blot er drejet over på modsatte væg.

EFTER | Her ses den smukke Wegner sofa tæt på sammen med det fine tæppe, hvor alle farverne binder området sammen. I baggrunden kan man se, hvordan nyt og gammelt er forenet i den store palisanderreol.

EFTER |Ved sofaområdet er der ikke sket så meget, men her har der sneget sig endnu en Wegner Opala lampe ind – her dog i bordmodellen oven på Finn Juhls Pelikanbord i valnød. Valnød og palisander går ret fint sammen.

Sjovt at få lov at lege lidt og kombinere ting i stylingen af reolen. Mange af mine kunder vælger efterhånden et opfølgende besøg, når indretningen skal have det sidste touch.

Se flere før/efter eksempler

Her er et lille udpluk af de mere end 2000 private hjem, jeg har indrettet siden 2002, hvor jeg startede Boligstil

Gammelt hus - ny stil

Stilen, som denne familie startede ud med, da de flyttede ind i huset, var det smarteste af det smarteste. Men tiden løb fra stilen, og…

Sådan bor jeg selv

Siden min datter og jeg i 2013 flyttede ind hos min kæreste Peter og hans to piger, har jeg haft lyst til at opgradere vores stue.

Ville du skamme dig?

De fleste af os går i stå en gang imellem – sådan i stå med livet og vores hverdag. Måske har vi bare presset os selv lidt for meget liiiidt for længe.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere