Urealistisk boligdrøm?

Tænk over dette, når du bygger

Økonomi

Før du går i gang med dit byggeprojekt, er der mange ting, du bør overveje. Først og fremmest er der økonomien. Du skal gøre de samme overvejelser, som når du køber bolig. Hvor meget må det koste, og hvor meget kan/vil du betale i afdrag? Derfor skal du starte med en tur i banken.

I banken kan du få opstillet et budget, så du kan få overblik over din økonomi, og hvor meget din bolig vil komme til at koste. Banken kan ligeledes hjælpe dig med finansiering af projektet. Her kan du få oplyst dine muligheder for lån, og hvilke lån banken har til finansiering. Ønsker du at spørge en uvildig rådgiver til råds, kan jeg anbefale dig at kontakte http://uvildige.dk

Glem ikke…

Når du vil bygge, skal du tage kontakt til din kommunes tekniske forvaltning. Der kan være forskellige procedurer fra kommune til kommune. Gå ind på kommunens hjemmeside og klik dig frem til den tekniske forvaltning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at inden du går i gang, skal du have en byggetilladelse. Det kræves for nybygning af blandt andet enfamilieshuse. Vil du derimod ny- eller tilbygge en garage, carport med videre, kræver det kun en anmeldelse.

Jura
Det kan være svært at overskue og forstå alle de juridiske områder, når du skal i gang med at bygge. Du kan få brug for at kontakte en advokat.

Tjek lige firmaet
Når du har fundet et firma, der skal bygge dit hus eller din tilbygning, er det en god idé at tjekke virksomheden. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen foreslår, at du går ind på www.cvr.dk, hvor du kan hente selskabets regnskab. Læs det inden du handler med nogen, og hav en rådgiver med hvis der er tale om større beløb.

Håndværkere
Når økonomi, tegninger og tilladelser er på plads, kan byggeriet af huset begynde. For de fleste mennesker er det nødvendigt at hyre håndværkere til dette stadie. Måske har du hørt historier om problemer med håndværkere, og derfor er du nervøs for, hvordan byggeriet skal forløbe.

Forbrugerrådet og Håndværksrådet har udviklet en samarbejdsvejledning til forbrugere og håndværksvirksomheder. Denne vejledning er udarbejdet for at undgå misforståelser mellem forbrugeren og håndværkervirksomheden under en byggesag. Du kan se den her: http://www.forbrugerraadet.dk

Hvis det går galt
Det kan ske, at der opstår problemer med byggeriet. Hvis du vil klage over selskabet, der bygger dit hus, skal det ske til Byggeriets Ankenævn: www.byggerietsankenaevn.dk

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere