Farver, Indretning, Stue, Boligstil

Snyd dig til en vidunderlig jul

Den 29. nov 2011 af Anita

Det starter allerede i oktober - presset. Du skal nå det hele, du skal sylte og bage, pynte op som om optagelserne til året julekalender skulle finde sted hjemme hos dig. Egentlig burde man holde fri mindst en måned for at realisere det perfekte glansbillede, alle de glitrende magasiner skriver om. Men HALLO hvad er det nu lige julen handler om? Er det ikke nærvær, samvær, hygge og glæde, der betyder noget?
Hjerternes fest betyder ikke, at du skal være tæt på hjertestop pga. stress over de mange gøremål.

Derfor har jeg valgt at give dig en lang række tips til, hvordan du skaber julestemning hurtigere end Julemandens rensdyr kan flyve. Så du i stedet kan nyde julen uden at dejse om træt og udmattet allerede inden, det hele er begyndt.

• Adventskrans og juledekorationer – hyggeligt hvis du har tid og lyst til ler, gran, sløjfer og sne på dåse. En hurtig version kunne være et bloklys på et fad omgivet af to poser Twist. En refill dekoration.

• Lanterner i lange baner. Du skal bare tænde lyset. Køb evt. et par røde for ekstra julestemning.

• Mange af os er gået fra de hjemmelavede æbleskiver til dem på frost. Det er OK. Gør det samme med gløggen – fyld evt. lidt ekstra lækkert fyld i. Alene duften spreder julehygge.

  

• 1-2-3 gem sofapuderne væk i december og læg et par røde puder i sofaen i stedet. Måske sammen med et rensdyrskind.

• Stil et par potteplanterne væk og drop et par røde julestjerner ned i potterne i stedet.

• Skift hvide stearinlys ud med røde – bare i et par stager.

• Læg en juledug på. Køb evt. et par meter lækkert julestof. Kan du ikke nå at sy kanterne, så klip det pænt til. Ingen lægger mærke til det, når julemusikken spiller. Og det er vel også bedre, at dugen er lidt flosset i kanten, end at du hænger i en tynd tråd.

• Find et fad frem og fyld det med appelsiner og nødder – stik evt. et par røde julehjerter ned i bunken.

• En lyskæde kan puttes i en fletkurv og fungere fint som hygge i et mørkt hjørne. Du behøver ikke et træ eller grene at montere kæden på.

• En mistelten i en rød sløjfe over en dør er hurtig at sætte op – og altid en succes. Du er i hvert fald sikret adskillige julekys, hvis du har børn.

• Skift de kedelige viskestykker ud med julerøde – hurtigt og effektfuldt.

• Kagedåser er bedst, når de er fyldt, men også hyggelige tomme – i hvert fald at se på. Når du ikke julebagningen så SNYD! Køb færdigdej eller hæld julekage af god kvalitet i dåserne. Se opskrifter her: Anita bager julekager

• Ræk vejret dybt og nyd juleforberedelserne – ligegyldigt om du bruger en time eller en uge.

Bonustip

Hvert år i december mødes min datter og jeg med en lille flok andre piger/kvinder og laver konfekt. Det betyder, at vi hver laver omkring 3-4 forskellige slags. Vi deler alt, vi har lavet, hvilket betyder, at vi hver går hjem med 16-20 forskellige slags konfekt. LÆKKERT og hyggeligt.

Del meget gerne dine egne tips herunder - hold dig ikke tilbage...

Mangler du idéer til julebordet, kan du læse artiklen her: Julebordet 2011
 

Kommentarer til indlægget
Kirsten Bach siger
01/12/11 kl. 10:10
Tak for de gode tips. Især den med Twist faldt jeg for.
Her er et enkelt tip. Et par hvide bloklys på et fad og forskellige kogler rundt om. Evt sprayet med lidt "glitter"
 
sara siger
16/12/11 kl. 23:24
vedr dit tip med konfekt. jeg mødes med mine kollegaer og bager småkager, hver har vi en dej med og så bager vi sammen med vores børn, en rigtig hyggelig dag og så har vi 8 forskellige slags småkager i løbet af en dag, skønt!
Anita siger
20/12/11 kl. 15:00
Kære Sara
 
Tak for tippet - send gerne småkager denne vej :-)
 
Kh. Anita 
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: