Sommerhus, Boligstil

Smagen af barndom

Den 22. apr 2015 af Anita

Havearbejde og det at dyrke afgrøder var en stor del af min barndom. Vi havde både køkkenhave, frugttræer og prydhave. I vinduerne stod der i det tidlige forår bakker og krukker med forspiring af diverse grøntsager. Om sommeren bugnede drivhuset af krumme agurker og de sødeste tomater i hele verden - eller i hele Thy i hvert fald. Smagen af de tomater husker jeg tydeligt den dag i dag. Ikke meget i verden smager bedre end de tomater, som min far stadig tryller frem i sit drivhus i Thy. De smager af barndom og gode minder. Først som voksen er det rigtig gået op for mig, hvilket paradis, jeg egentlig voksede op i den gang i 70'erne. 

 

Jeg må have talt meget om min barndomshave, for da jeg fyldte år her for nogle dage siden fik jeg en stor pose kogødning af min kæreste - efterfulgt af et par stikkelsbærbuske. Mine svigerforældre kom med hindbærbuske - og både stikkelsbær og hindbær er nu plantet i haven i sommerhuset...

Små potter fra: nelsons.dk

Egentlig har jeg aldrig rigtig tænkt, at havearbejde var noget for mig. Men jeg har opdaget, at det at plante krydderurter i krukker og hive ukrudt op i sommerhuset giver mig SÅ meget ro. Tankerne falder på plads på en hel ny måde... Sidste weekend fik jeg etableret et plantebord ud af en gammel reol fra garagen. På loppemarked i Saltum købte jeg seks krukker for 12 kr. Der røg også et par fletkurve bag i bilen. Alt i alt billige ting som er lidt anderledes end de ting, jeg kunne købe i byggemarkedet. Genbrug er genialt i haven også. Husk at kigge efter zinkbaljer og andre skønne ting til haven, når du går på loppemarked.

Nyd haven og den tid der er helt din egen...

Kommentarer til indlægget
Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel - bliv den første til at kommentere!
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: