Køkken, Indretning, Stue, Boligstil

Sid ordentligt!

Den 16. mar 2012 af Anita

Valget af den rigtige stol

Det er det samme som at købe en smuk lampe, som ikke giver det lys, du har brug for. Mange kommer til at købe super smarte spisebordsstole, som man ikke sidder godt i eller ikke passer ind i resten af indretningen, eller er for store og klodsede eller eller eller... Fejlkøb er altid dyre, og når du køber spisebordsstole, kan det blive rigtig dyrt.

 

Fejl du let kommer til at lave:

- du kommer til at købe stole med for høj en ryg. Ryggen kan få området omkring spisebordet til at virke smalt og klemt.

- du lader "fornuften" råde og køber for kedelige stole. Ofte ser jeg stole, som er ligegyldige, kedelige og bare forsvinder i rummet. Find modet frem og vælg en lækker farve, et anderledes materiale eller en varm træsort som kalder på opmærksomhed og giver dit rum noget karakter.

- du vælger en dyr stol, som en investering. "Jamen jeg kan jo altid få noget for dem, hvis jeg vil sælge igen" Mit råd: køb stole som var det den sidste stol, du skulle købe. Køb en stol med lang levetid - ordentlig kvalitet, en stol som du ikke kan leve uden. Så får du slet ikke lyst til at sælge igen.

- du køber skalstole i træ og har teenagere i huset. Der er ikke noget, som ødelægger dine skalstole hurtigere end nitter, knapper, kæder og andet i jeans. Mit råd: vil du gerne have skalstole i træ, så læg som minimum en hynde i eller få et helbetræk til dem (ikke til teenagerne)

Bidrag meget gerne med dine egne erfaringer og gode råd - skriv dem her for neden på siden... 

Den idelle stol er individuel

Selvom der er lavet mange målinger, der fortæller om belastninger ved siddestillinger, er det svært at sige noget entydigt om, hvilken stol og hvilken siddestilling der er den bedste for den enkelte. 


• Nogle vil have det bedst med den traditionelle 90 grader-vinklede stol, måske med en skråpude for at aflaste lænden lidt.


• Andre har det bedst med nærmest at ligge ned.


• Mens andre igen trives med stole, hvor man kan bevæge sig, og hvor kroppen hele tiden skal arbejde for at holde sig oprejst - og holde balancen.


Som det er nu, er der kun to ting inden for ergonomien, som er sikkert: Den bedste siddestilling er den næste. Og variation er nøgleordet.

Læder til dine klassikere

Hvor står der mange skønne stole rundt i de hjem, jeg besøger. Og hvor skal der lidt til for at friske lidt slidte klassikere op. Rigtig mange af mine kunder overvejer at skifte de hvide skrammede stole ud. Men jeg foreslår ofte at få et læderbetræk på i stedet - eller få stolene omlakeret og lagt et nyt lækkert lædersæde på.

Du sidder bedre, stolen bliver smukkere og du sparer penge, fordi du ikke skal ud og købe helt nye stole.

Jeg anbefaler altid Mosebo & Co. Lækker kvalitet og hurtig levering. Her kan du få alt fra små læderhynder til din 7'er stol til hyndesæt til din tremmesofa. Kig forbi og se, hvordan du frisker dine klassikere op... 

AUKTION: på www.facebook.com/boligstil kan du byde på et gavekort på 2.000 kr. til køb af produkter hos Mosebo & Co.
Startbuddet er 250 kr. og hvert bud skal øges med 50 kr.

Auktionen slutter den 23. marts kl. 17.00

Kommentarer til indlægget
Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel - bliv den første til at kommentere!
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: