Sådan NYDER du julen endnu mere

Sådan NYDER du julen endnu mere​

Julen – og hele december i det hele taget – kan virke mere hektisk end hyggelig. Du skal til 100 fester med tilhørende tøjkriser og tømmermænd. Du farer rundt for at finde julegaver i propfyldte butikker. Få et par tips her til, hvordan du nyder julen endnu mere…

1. Hold en pause

Det er ok, at du drøner rundt og har travlt, men husk at sætte tid af til pauser også. Det behøver ikke være en hel dag; fem minutter, hvor du går uden for og trækker lidt frisk luft eller lægger dig på sofaen og kobler fra, kan gøre underværker.

2. Prioritér

Uanset hvor gerne du vil, kan du ikke nå alt i julen. Mit råd er: Find ud af, hvad der virkelig betyder noget for dig i julen. Hvis det er at være sammen med dem, du holder af og spise god mad, så gå efter det og nedprioriter alt det andet. Opdel evt. dine arbejdsopgaver på en prioriteringsliste: Hvad haster, hvad er vigtigt og hvad kan godt tåle at vente lidt? Og slut så fred med, at du ikke når det hele.

3. Sig nej

I forlængelse af ovenstående gælder det jo så også om aktivt at vælge fra, når du har fundet ud af, hvad der er vigtigt for dig. Så sig nej tak til de invitationer, du ved, du ikke kan nå. Hvis du kun fysisk er til stede og har hovedet et helt andet sted, er det jo alligevel lige meget. Vær realistisk, når du vurderer, om det kan lade sig gøre eller ej. Du kan sagtens takke nej på en pæn måde. Og ja, det kan være svært, men du vil føle en kæmpe lettelse, når du i stedet lader op hjemme på sofaen.

4. Skyd genvej

I disse Instagram-tider vrimler det med overskuds-julekager. Børn med juleforklæder og farvet glassur. Du skal helst lave alting selv. Konfekt og kager skal bages, der skal pyntes op til det mest julede foto. Selv dine gaver skal være små, kreative kunstværker!
Men du behøver altså ikke hoppe med på vognen og lave alt fra bunden. Julekager kan købes, og de smager også godt – nogen bedre end andre. Juledekorationer behøver ikke være et kæmpe projekt. Gaver kan pakkes ind i butikken – eller købes online og leveres indpakket. Julekort kan sendes via e-mail.
Skru ned for ambitionerne – du kan ikke det hele!

5. Tænk positivt og skab en god stemning

Det er let at stemme i med alle dem, der piver og “har så travlt, så travlt, og julen er så hård.” Men lad dem om det. Husk på, at julen er, hvad du gør den til.
Så i stedet for at tænke på alle de julegaver, du stadig mangler at købe, så tænk: “SKØNT, jeg fik købt den perfekte gave til moster Lis og onkel Troels.” Ros dig selv, hvis du har lavet en pæn juledekoration. Smil til dine kollegaer og gør dit til at skabe en hyggelig stemning, der kan sprede sig.

6. Nyd julen

Husk nu, hvad julen virkelig handler om: At være sammen. At være til stede i øjeblikket (og ikke på Instagram eller Facebook). At nyde alle oplevelserne. Nyd julen – og ros dig selv for de ting, du har nået og været til stede i.

PS: jeg nåede ikke selv adventskransen i år, men det er alligevel 4. søndag i Advent lige om lidt. Pebernødder og konfekt havde større prioritet, for adventskransen smager ikke helt så godt…

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere