Kunst for alle i Wonderland

Kunst for alle i Wonderland

Igen i år dannede Wonderland på den gamle spritfabrik i Aalborg rammen om kunstmessen North. Jeg besøgte messen i dag og sidder nu med håret blæst tilbage og et smil på læben. Det var et sansebombardement – et kunstbombardement, der foldede sig ud i de gamle bygninger. Forskellige teksturer, former og farver kaldte fra alle sider på opmærksomhed.

Wonderland – jeg ved godt, at vi på dansk oversætter Wonderland til Eventyrland, men denne weekend var Wonderland mere et forundringsland og et vidunderland. For er der noget, kunst skal kunne, så er det at få os til at undre os. Kunst skal tale til vores nysgerrighed og sider af os, som vi måske ikke helt forstår. Det værste, man kan gøre med kunst, er at lukke det inde i en bankboks og vente på værdien stiger. I mine øjne ligger et kunstværks værdi lige der, hvor det vækker forundring og rammer noget i det enkelte menneske. Derfor er kunst for alle. Det eneste, man skal gøre, når man kigger på kunst, er at åbne øjnene – og også meget gerne sindet. Det handler ikke så meget om pænt og grimt, men om følelserne kunsten vækker i dig – hvis du giver det lov.

I dag i Wonderland var der både kendte og knap så kendte kunstnere udstillet. Nogle værker gik jeg hurtigere forbi end andre, men hvert eneste galleri på messen bød ind med kunst på et højt niveau. Det er svært at anbefale kunst til andre, for det handler om smag og om, hvad der taler til den enkelte. Havde jeg haft mulighed for at købe tre af messens værker med hjem, ville det nok have været:

  • Et fotografi af Søren Rønholt fra VÆG. Fotografierne er stærkt inspireret af Vilhelm Hammershøjs malerier. Det er i kraft af sine enkle virkemidler så æstetisk og klassisk, at jeg ville finde ro og glæde i sådan et værk hver eneste dag.
  • En figur af Maria Rubinke, som jeg ELSKER. Det er kombinationen og kontrasten i det fine polerede og det til tider makabre, der taler til mig. Det der ligger under overfladen. Håndværket i Rubinkes figurer er helt og aldeles suverænt – det samme er idérigdommen, der ligger bag hver eneste figur.
  • Højt på min ønskeliste har et maleri af Tommas Jørgensen længe stået. Hos Galerie Wolfsen var et par af hans værker udstillet. Hans naturtro malerier spiller mig altid et puds. For man når altid lige at tænke: ”det er da et fotografi”. Men det er det ikke. Det er en kunster, der kan sit kram i en grad, man skal lede længe efter. At man så også undrer sig over det univers, han maler, gør kun hans malerier endnu bedre.

Der var så meget mere at se på messen – Kvium, Trampedach og Carl-Henning Pedersen skuffer jo aldrig, men de mange knap så kendte kunstnere havde alene været et besøg i Forundringsland værd…

I dag fik man virkelig pirret sin nysgerrighed – og man kunne blive forundret og fortryllet, hvis man lod kunsten komme ind under huden.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere