Køkken, Før/efter

Krydderier i køkkenet

Den 13. sep 2017 af Anita

Vi glemmer det tit - at komme krydderi på hverdagen. Det kan være i maden helt konkret, men det kan også være i de større ting. Når vi indretter, går mange ofte med det sikre. Vælger hvidt og uden dikkedarer. Et af mine bedste råd skal lyde: sæt krydderi på dit liv og din indretning. Spice det hele lidt op.

For er det ikke rigtigt - vi har set en del nye køkkener de seneste år uden så meget krydderi. Rigtig mange hvide køkkener, som har været - man fristes til at sige kvadratiske, praktiske, gode. Men nogle af dem har altså været lidt kedelige, ikke? Jeg har hjulpet en kunde med et helt særligt køkken, hvor detaljerne har skabt et unikt og personligt udtryk - for her var dømt NEJ TAK til hvidt og grebsfrit. Kedeligt blev det ikke...

Et funktionelt spritnyt retro-køkken var ønsket fra min kunde. En loppeglad kvinde, der ikke var bange for at tænke utraditionelt. Et godt samarbejde gav udslag i dette resultat. Her ser du både før- og efterbilleder.

 

Retro-skabe og hylder

De mange loppefund kom til sin ret i det blå køkken, som i øvrigt er fra Ikea. Blå køkkener er svære at opdrive til billige penge, så derfor blev disse låger malet den ønskede blå farve hos den lokale autolakerer. Hylder og skabe er købt henover længere tid. Det kræver tålmodighed at finde det helt rigtige, når du indretter med retro-skabe og hylder.

Dette køkken er ikke for flertallet - det ved jeg, men det er et super godt eksempel på, hvad detaljer gør for stilen og stemningen i dit køkken.

Herunder ser du før- og efterbilleder fra den anden side af køkkenet, hvor der er blevet åbnet op ind mod stuen. Det har givet meget mere lys i køkkenet og bundet to små rum rigtig godt sammen. Den super effektive emhætte, der er integreret i loftet, sørger for at alt mados forsvinder hurtigt uden at genere i stuen.

 

Nu vil jeg gå i køkkenet

...og sætte krydderi på aftensmaden. Jeg har lige fået en ny Peugeot peberkværn, der virkelig kan sætte skub i madlavningen. Den er elektrisk, fordi jeg efterhånden synes, livet og maden skal have så meget krydderi, at jeg er bange for skader på mit håndled. Peberkværnen har endnu ikke fået selskab af en saltkværn, fordi jeg elsker denne lille skål med teksten "Salt og sult er de bedste krydderier". Jeg elsker det! Sådan er det også i livet - vi skal have sult på det. Sult på at turde give den lidt ekstra krydderi.

Inspireret af opgaven i det blå retro-køkken har jeg netop fået disse hylder monteret i mit køkken. Hylder og hylder - det er bare et par halvskæve trækasser, men her er plads til peberkværnen og en masse andet, som er skønt at have lige ved hånden. Så husk det nu - giv den gas med krydderierne i dit liv i din indretning...

Frem med salt og peber kværn

Kommentarer til indlægget
Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel - bliv den første til at kommentere!
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: