Indretning af barnets første værelse

Indretning af barnets første værelse

Et babyværelse skal af og til indrettes med mange forskellige funktioner – alt fra pusleplads til ammekrog. Herunder har jeg listet et par generelle tips op til en indretning, som dels gør et værelse rart at være i, dels understøtter barnets udvikling.

• Det er en god idé at vælge møbler, der kan vokse med barnet – alt andet kan hurtigt blive dyrt.
• En seng er barnets vigtigste møbel. Sengen skal nemlig give barnet mange timers god (natte-) søvn, men også bruges til hygge, læsning, hulebyggeri og lign. Vælg en seng og en madras i en god kvalitet, som kan vokse med barnet.

• Opbevaring kan man aldrig få nok af. Vælg evt. en slagbænk, hvor legetøj hurtigt kan ryddes væk i. En bedroller til dukker, bamser eller andre store ting er genial. Brug æsker i forskellige farver, brug plastbaljer, kurve, kufferter og andet. Bare vent til barnets første jul – så forstår du, hvorfor opbevaring er vigtig. Gaverne vælter ind fra overstadige bedsteforældre, tanter og onkler.
• Hav altid et stort gulvareal ledigt, hvor barnet har plads til leg og tumleri. Brug et blødt tæppe eller en foldemadras på gulvet. Vær opmærksom på træk.
• Gulvpuder i forskellige farver tilfører værelset liv og opfordrer til tumleri.
• Brug farver. Skal væggene være hvide, så brug wallstickers med farve – måske en tekst med et vers fra en vuggevise over sengen. Brug gerne hvid som en grundfarve på møbler, da legetøj næsten altid er meget farvestrålende – så er det godt med en neutral basisfarve.
• Husk på at børn hurtigt vokser fra tapet, gardiner og lign. med Rasmus Klump og andre figurer.
• Der findes et hav af dyre pulsemøbler, men du kan også bruge en gammel kommode med en puslepude på. Så står du ikke tilbage med et dyrt og ubrugeligt møbel, når bleperioden er slut.

• Husk at skrue reoler fast i væggen, så de ikke vælter ned over barnet, hvis der er en lille bjergbestiger gemt i ham/hende.
• En lampe med ganske svagt lys er god at have, så du kan orientere dig, når du skal ind til barnet om natten. Ingen har brug for at styrte i en bunke Duplo klodser. Men svagt lys er også godt, så barnet ikke vågner mere end det allerede er.
• Anvend dit barns tegninger på gallerihylder. Det giver værelset en masse personlighed og forhåbentlig også farve.

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere