Farver, Boligstil

Få og giv inspiration til julebordet - og vind en ekstra julegave...

Den 15. dec 2014 af Anita

Snart sætter vi os til julebordet og nyder maden og samværet med vores kære. Skal dit julebord være ens år efter år, eller skifter du stemning og stil af og til?
Måske trænger du i år til lidt ny inspiration til dit julebord, så læs med her og fortæl mig også gerne, hvordan du dækker op.

 

Klassiske farver

Rigtig mange holder sig til det klassiske med rød og grøn som hovedaktør på julebordet. Der er ingen utraditionel slinger i julevalsen her. Måske bruger du en helt rød dug, hvide tallerkner og grønne servietter. Røde eller hvide stearinlys. Måske er der pyntet med en rød julestjerne midt på bordet. Er du til de klassiske farver, kan du dog sagtens bruge naturmaterialer til at skabe et mere rustikt udtryk. Der er mange måder at ruske lidt op i de klassiske farver på. Her er et par bud på, hvordan du kan skabe et anderledes udtryk uden at sige farvel til rød og grøn. Stoffet er fra Stof & Stil

 

Neutrale farver

Trænger du, oven på en travl julemåned, til at dække et bord med rolige og enkle farver? Så er her et bud, hvor der er brugt beige, sand og hvid sammen med en lysestage i kobber. Kobber er helt perfekt til at skabe ekstra varme på det neutrale underlag. Brug gerne flettede hvide stjerner, hvide lys og gerne ubleget hør på denne type borddækning...

Du kan også lave et enkelt udtryk ved hjælp af hvid som bundfarve og "guld" som det element, der skaber varme. En lyskæde med batteri er ideel til bordet også.

 

Fortæl om dit julebord

Er dit bord fyldt med nisser? Eller er det sirligt pyntet med guld og krystaller? Er det arvedugen fra mormor, der pryder dit bord år efter år? Fortæl om dit julebord og giv inspiration til læserne på min side.

Jeg har pakket en lille "lykkepakke" med lækkerier til din bolig - den trækker jeg lod om blandt alle bud. Vinderen får besked juleaften :-)

Om du dækker op med lilla tallerkner, sætter stjerner på alle glassene eller giver den gas med nissehuer, så vil jeg ønske dig en helt igennem vidunderlig jul og et fremragende nytår. Jeg glæder mig over alle de skønne ord, I har skrevet til mig i det snart forgangne år. I 2015 kommer der naturligvis også inspiration til dig både på bloggen, i nyhedsbrevet, på facebook, i artikler og foredrag. Følg med og lad 2015 blive det år, hvor du virkelig gør noget ved dine boligdrømme.

Kærlige julehilsner fra Anita

Kommentarer til indlægget
Inger Iversen siger
15/12/14 kl. 14:30
Hej Anita 
Rigtig glædelig jul til dig også og tak for al den skønne inspiration. Især omkring dit sommerhus. Det har været sjovt at følge.
 
Mit julebord er meget traditionelt med hvid dug og hvide tallerkner, men røde undertallerkner og glas med guldkant. Servietterne er oftest guld ellers røde.
Jeg laver en opsats med juletulipaner - ingen julaften uden den. 
Bedste hilsner Inger
 
 
Annette Press siger
15/12/14 kl. 14:46
Jeg elsker gråt, hvidt og natur.
 
Jeg dækker bordet med en flot mellemgrå dug, servietterne er grå/sort/hvid med rensdyrsmotiver. Hvide tallerkener, og så har jeg fået min bedstemors 18 juleplatter i blå, fra Bing og Grøndal. Juleaften bruges de til ris a.la mande, og 1. juledag som sildetallerkener. Bordpynten er silkefyrre grene og kogler, og en enke lhøj lysestage i sølv, med hvide eller grå lys.
Utroligt smukt og enkelt synes jeg. Det giver plads til synsindtrykkene af fadene med den dejlige mad.
Debbie Bay siger
15/12/14 kl. 15:47
I år bliver julebordet dækket med farmors gamle dug i lysegrå, nærmest sølv, og broderet med hvidt.     Stof-mundservietter har jeg lige fornylig købt i genbrug. (de ser nu helt nye ud) De er blå med hvide- og sølvstjerner. Så skal der et par store juledekorationer i naturmateriale på bordet også. 
 
Line Burlund siger
15/12/14 kl. 15:50
Glædelig jul ??
Og tak for dejlig inspiration fra dit sommerhus.
Mit julebord er med hvid dug, hvide tallerkner, små juletræer i  gamle lerpotter, kogler, og evt. lidt fyr til at ligge "strøet" Små fyrfadsstager i røde i mellem og sidst men ikke mindst 2 gamle nisser til lys fra min fars barndomshjem ( De var altid på bordet i hans barndomshjem, og er det stadig hos os)
 
Hilsen Line
 
Heidi Mosdal siger
15/12/14 kl. 23:00
Hej Anita
rigtig glædelig jul til dig og tak for dejlig inspiration. Vi nyder stadig vores skønne stue og legerum som du hjalp os med for nogle år siden. 
Vores julebord skal i år have rød dug, hvide tallerkner, enkle servietter og pyntes med grankogler, gran og en stor juledekoration. Ved hver plads har vi et lille rensdyr som holder et lille lys. Lyset tændes når vi sætter os ved bordet og brænder under hele måltidet. Den person hvis lys brænder længst vinder en gave; lysgaven. Så hos os er det både lysgave og mandelgave.
kh Heidi
 
 
lisbeth Norsted siger
16/12/14 kl. 05:47
Hej Anita
Tak for mange spændende og varierende gode indslag fra dig....
Mit julebord holdes oftest med hørfarvet dug eller med en varm julerød dug...altid hvide tallerkner og sølvtøjet...smukke høje glas og naturpynt...samt blomster...I år tror jeg servietterne skal være i stof, da børnene er blevet ældre og der ikke længere behøves nisser på servietterne....samt levende lys...
Rigtig glædelig jul til dig, og til dine dejlige læsere
 
Lene Pedersen siger
16/12/14 kl. 17:24
Hej Anita.
Tak for mange inspirerende mails. Dejligt.
På mit julebord juleaften bruger jeg en rød juledug med hjerter. Tallerknerne er hvide med en diskret sølvkant.  Servietterne foldes forskelligt fra år til år. I år har jeg valgt at folde dem som juletræer og stjernerne har jeg foldet af hvide strimler. Der kommer også en juledekoration på bordet, lavet af naturmaterialer. Små grangrene med røde bånd lægges ved hver kuvert. Rigtig glædelig jul.
Lene 
Kirsten Thimm siger
23/12/14 kl. 12:27
Hej Anita
Tak for din hjælp og inspiration i 2014, det er som altid en fornøjelse.
Vores julebord bliver i år med rød dug med lidt guldmønster, guld servietter, hvide tallerkner og pynten er et aflangt fad med små glas m/fyrfadlys i, lidt kogler og lidt forskelligt pynt på fadet. Og måske lidt nisser af hensyn til de små piger, der kommer på besøg.
Rigtig god jul til dig og din familie.
 
 
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: