Sommerhus, Farver, Boligstil

Efterårshygge er tid til opladning…

Den 31. okt 2017 af Anita
<p>Min favorit&aring;rstid er efter&aring;ret &ndash; jeg elsker hyggen helt generelt. S&aring;dan har det altid v&aelig;ret. Stearinlysene, br&aelig;ndeovnens buldren og stormens susen. M&aring;ske skyldes min fork&aelig;rlighed for bl&aelig;st, at jeg er f&oslash;dt ved Vesterhavet &ndash; det f&oslash;les som en del af mig og som ren hygge.</p> <p>Mest af alt elsker jeg dog roen, der falder over os, n&aring;r dagene bliver kortere. Det er naturligt for os mennesker at tr&aelig;kke inden for i vores huler. Jeg er overbevist om, at vi skal lade op og samle kr&aelig;fter om efter&aring;ret. Selv samler jeg bedst kr&aelig;fter i mit sommerhus, n&aring;r ikke jeg har omdannet det til en workcamp, som for tiden m&aring;ske sker lidt for ofte. Men her er ro og bl&aelig;st og alt det, jeg elsker &ndash; b&aring;de n&aring;r jeg skal slappe af og arbejde igennem.&nbsp;</p> <p>Her f&aring;r stearinlysene lov at blusse i takt med flammerne i br&aelig;ndeovnen. Her er naturen t&aelig;t p&aring; &ndash; og her er rigtig m&oslash;rkt. Inde i byen er der altid lys, men helt herude i skoven og ved havet er det kun m&aring;nen, der lyser op &ndash; det kan jeg rigtig godt lide. Mange synes, m&oslash;rke er uhyggeligt. Men de fleste kan alligevel godt lide det d&aelig;mpede lys og forbinder det med hygge.&nbsp;</p>
<h3>&nbsp;</h3> <h3>Stearinlys&nbsp;</h3> <p>Vidste du, at danskerne er det folkef&aelig;rd, der bruger allerflest stearinlys. Jeg er ikke med til at tr&aelig;kke statistikken ned &ndash; indr&oslash;mmet. Senest har jeg k&oslash;bt mig en lysestage &ndash; ja en mere. Jeg faldt over netbutikken <a href="https://designfund.dk/shop/frontpage.html" target="_blank">Designfund</a>, hvor jeg ikke kunne g&aring; efter&aring;ret igennem uden <a href="https://designfund.dk/shop/menu-pov-circle-17564p.html" target="_blank">Menu&nbsp;POV Circle v&aelig;glysestage</a>. Lige nu skal jeg s&aring; lige afg&oslash;re, om den skal i sommerhuset eller hjem i stuen som en del af indretningen der&hellip;</p>
<h3>En god kop te</h3> <p>Sammen med lyset er hygge for mig noget varmt at drikke &ndash; en pause med en god kop te. Eller en kop matcha, hvis jeg skal have ekstra energi. Kender du ikke matcha og effekten, s&aring; skal du unde dig selv at pr&oslash;ve det. Min veninde Mette har lokket mig ud i det &ndash; og nu kan jeg ikke leve uden. Smagen skal man vende sig til, men energien der kommer af en kop &ndash; eller en sk&aring;l, som det faktisk er, er vanedannende p&aring; den gode m&aring;de. Tjek matcha ud her: <a href="http://bohea.dk/koeb-te-online/79-matcha-pulver-te/">Bohea Matcha</a><a href="http://bohea.dk/koeb-te-online/85-matcha-te/" target="_blank"> </a>T&oslash;r du ikke starte med den originale, kan jeg anbefale dig den med mango/ananas. Den kan de fleste drikke med velbehag.&nbsp;</p>
<h3>&nbsp;</h3> <h3>En god bog</h3> <p>Skal hyggen v&aelig;re komplet, skal jeg have en bog i h&aring;nden ogs&aring;. Det beh&oslash;ver ikke v&aelig;re uhyggelig l&aelig;sning for at v&aelig;re hyggeligt J Jeg l&aelig;ser hver eneste dag, ellers f&oslash;ler jeg, at jeg har FOR travlt. P&aring; mit natbord ligger pt. Sissel-Jo Gazans nyeste bog <a href="https://www.arnoldbusck.dk/boeger/skoenlitteratur/blaekhat" target="_blank">Bl&aelig;khat</a>. Har du ikke l&aelig;st noget af hende, s&aring; b&oslash;r du virkelig s&aelig;tte i gang. Start med Dinosaurens Fjer. Den er forrygende. Det samme er efterf&oslash;lgeren Svalens Graf.</p> <p>Med ovenst&aring;ende vil jeg n&aelig;ste p&aring;st&aring;, du har en opskrift p&aring; ren ufortyndet efter&aring;rshygge. Lige til at s&aelig;tte i gang. Glem indk&oslash;b af nye sofapuder og andet for nu. Stearinlys, te og en god bog, s&aring; er du k&oslash;rende. Nyd det hele og hav det hyggeligste efter.&nbsp;</p>
Kommentarer til indlægget
Victor siger
25/01/18 kl. 15:17
Fantastisk god artikel. Du har helt ret, der er intet som at sidde og hygge sig indenfor på mørke aftener med dæmpet belysning og en god bog.
Stearinlys er hyggeligt, men du kan også få rigtigt mange skønne bordlamper som både er dekorative, og giver et behageligt lys. Se f.eks her:
https://http://www.lampeguru.dk/lamper-online/bordlamper.html
MVH
Victor
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: