Sommerhus, Farver, Boligstil

Efterårshygge er tid til opladning…

Den 31. okt 2017 af Anita

Min favoritårstid er efteråret – jeg elsker hyggen helt generelt. Sådan har det altid været. Stearinlysene, brændeovnens buldren og stormens susen. Måske skyldes min forkærlighed for blæst, at jeg er født ved Vesterhavet – det føles som en del af mig og som ren hygge.

Mest af alt elsker jeg dog roen, der falder over os, når dagene bliver kortere. Det er naturligt for os mennesker at trække inden for i vores huler. Jeg er overbevist om, at vi skal lade op og samle kræfter om efteråret. Selv samler jeg bedst kræfter i mit sommerhus, når ikke jeg har omdannet det til en workcamp, som for tiden måske sker lidt for ofte. Men her er ro og blæst og alt det, jeg elsker – både når jeg skal slappe af og arbejde igennem. 

Her får stearinlysene lov at blusse i takt med flammerne i brændeovnen. Her er naturen tæt på – og her er rigtig mørkt. Inde i byen er der altid lys, men helt herude i skoven og ved havet er det kun månen, der lyser op – det kan jeg rigtig godt lide. Mange synes, mørke er uhyggeligt. Men de fleste kan alligevel godt lide det dæmpede lys og forbinder det med hygge. 

 

Stearinlys 

Vidste du, at danskerne er det folkefærd, der bruger allerflest stearinlys. Jeg er ikke med til at trække statistikken ned – indrømmet. Senest har jeg købt mig en lysestage – ja en mere. Jeg faldt over netbutikken Designfund, hvor jeg ikke kunne gå efteråret igennem uden Menu POV Circle væglysestage. Lige nu skal jeg så lige afgøre, om den skal i sommerhuset eller hjem i stuen som en del af indretningen der…

En god kop te

Sammen med lyset er hygge for mig noget varmt at drikke – en pause med en god kop te. Eller en kop matcha, hvis jeg skal have ekstra energi. Kender du ikke matcha og effekten, så skal du unde dig selv at prøve det. Min veninde Mette har lokket mig ud i det – og nu kan jeg ikke leve uden. Smagen skal man vende sig til, men energien der kommer af en kop – eller en skål, som det faktisk er, er vanedannende på den gode måde. Tjek matcha ud her: Bohea Matcha Tør du ikke starte med den originale, kan jeg anbefale dig den med mango/ananas. Den kan de fleste drikke med velbehag. 

 

En god bog

Skal hyggen være komplet, skal jeg have en bog i hånden også. Det behøver ikke være uhyggelig læsning for at være hyggeligt J Jeg læser hver eneste dag, ellers føler jeg, at jeg har FOR travlt. På mit natbord ligger pt. Sissel-Jo Gazans nyeste bog Blækhat. Har du ikke læst noget af hende, så bør du virkelig sætte i gang. Start med Dinosaurens Fjer. Den er forrygende. Det samme er efterfølgeren Svalens Graf.

Med ovenstående vil jeg næste påstå, du har en opskrift på ren ufortyndet efterårshygge. Lige til at sætte i gang. Glem indkøb af nye sofapuder og andet for nu. Stearinlys, te og en god bog, så er du kørende. Nyd det hele og hav det hyggeligste efter. 

Kommentarer til indlægget
Victor siger
25/01/18 kl. 15:17
Fantastisk god artikel. Du har helt ret, der er intet som at sidde og hygge sig indenfor på mørke aftener med dæmpet belysning og en god bog.
Stearinlys er hyggeligt, men du kan også få rigtigt mange skønne bordlamper som både er dekorative, og giver et behageligt lys. Se f.eks her:
https://http://www.lampeguru.dk/lamper-online/bordlamper.html
MVH
Victor
 
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: