De 5 klassiske indretningsfejl når du bygger nyt hus

De 5 klassiske indretningsfejl når du bygger nyt hus

Jeg ser det igen og igen. De klassiske fejl, der koster penge og søvnløse nætter. Der er så mange beslutninger, der skal træffes, når man bygger nyt hus. Ofte skal man tage en beslutning, man ikke har haft tid til at tænke over, fordi de fleste bygger hus samtidig med de passer deres arbejde, familie og fritidsaktiviteter. Men håndværkerne står og tripper – og det skal være nu, du skal give svar på, hvor stikkontakter og lampeudtag skal placeres. Du skal tage stilling til, hvordan fliserne skal vende i badeværelset. Hvor bred skal fugen være og hvilken farve. Hvilke dørgreb skal du vælge? Og hvad med farven på væggene – for er hvid bare hvid?

Gennem årene har jeg set beslutninger taget i hast og ofte med store konsekvenser for både stil og funktionalitet. Her er de fem klassiske fejl, når du bygger nyt hus:

  • Forkerte materialevalg der giver et rodet udtryk og mange gange også en dårlig akustik med store støjgener til følge
  • Grundplanet bliver ikke fremtidssikret. I bygger hus, mens børnene er små, men hvordan fungerer det, når der er teenagere i huset?
  • Og er de 8 kvm, I har sat af til ekstraværelset nok, hvis det både skal fungere som kontor, gæsteværelse og fars hule?
  • Køkken/alrum bliver alligevel lavet for lille, så der ikke er plads til børnefødselsdagene eller de store familiesammenkomster, I har ønsket jer
  • I får lavet for lidt plads til opbevaring. Hvor skal kufferterne være? Og hvad med golfgrejet og vinterdækkene? Og hvad med alt det tøj, der venter på at kommer videre til næste barn – og hvad med julepynten?
  • Huset kommer til forveksling til at ligne naboens – som har købt de samme møbler, lamper og brugskunst som jer

Står I midt i et byggeprojekt, så kan I som noget nyt købe et klippekort på min tid. I kan bruge det i krisesituationer, hvor I skal tage en beslutning her og nu. I kan bruge det til at få alle materialevalg på plads i god tid. I kan få hjælp, når I står i Ikea og skal vælge reoler til børneværelset. Kort sagt kan I spørge om alt fra placering af stikkontakter til hvordan gardinerne skal se ud…

Undgå de mange ærgrelser. Det er så super vigtigt, at I får truffet de valg, der er rigtige for jer og jeres drømmehus.

I kan naturligvis også fortsat vælge at købe en af mine “Nybygger-pakker”

Anita Wodstrup Madsen, indretningskonsulent og ejer af Boligstil siden 2004.

Selvom jeg er vokset op i Thy tæt på naturen, elsker roen og især Vesterhavet, holder jeg rigtig meget af at gøre en forskel indenfor.

I dag bor jeg i Aalborg, hvor Boligstil også er at finde.

Jeg har indrettet og udrettet meget igennem årene – her kan du læse om lidt af det…

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere