Indretning, Stue, Boligstil

7 tips til bedre belysning

Den 07. nov 2011 af Anita

 Lys giver liv og trivsel i dit hjem. Lys er ALTID vigtigt, men i disse mørkere måneder, bør du have ekstra fokus på belysning. Her er lidt tips til dig.

1. Udnyt dagslyset. Væk med de tunge gardiner, så lyset kan komme ind. En hvid overflade tæt på vinduet reflekterer lyset.

2. Lav lysrum. Med det mener jeg, at du kan skabe et rum i rummet ved fx at afgrænse dine lyskilder, så du oplyser de forskellige funktioner i boligen. Du kender det fra læsehjørnet, hvor en lampe er rettet specifikt på denne funktion. Det samme kan du tænke over ved spisepladsen, sofaområdet, sengen, mv.

3. Brug forskellige typer lamper sammen. En gulvlampe med en koncentreret lysstråle er god som læselampe, men ønsker du at skabe et blødere og mere hyggeligt udtryk, kan du placere en bordlampe med en stofskræm tæt ved gulvlampen. Stofskærmen spreder et blødt lys. 

4. Placér lamper i forskellige niveauer – højt og lavt. På den måde skaber du en forskelligartet belysning = liv.

5. Undgå blændende lamper – især over spisebordet er det en klassisk fejl. Det er hårdt for øjnene og ikke særlig hyggeligt. Vælg en lampe, hvor pæren er placeret langt inde i skærmen – så ses pæren ikke. Tommelfingerregel: fra bordpladen til lampens underkant bør der være ca. 55 cm.

6. Belys dine malerier med en gallerispot monteret på væggen eller i loftet. På den måde har du også glæde af malerierne om aftenen, hvor du er hjemme. 

7. Gå efter lyset og ikke lampen. Der findes et hav af skønne lamper, men lad dig ikke blænde af designet – ikke som det første. Find ud af, hvilket lys du har brug for til den enkelte funktion i din bolig og led så efter lampen. 

Kommentarer til indlægget
Om belysning siger
01/02/12 kl. 23:14
Det er et par rigtige gode hverdagstips. Det skal afprøves for at se om det rent faktisk giver en bedre belysning i hjemmet.
 
Hilsen Hans
Dit navn

Din email (bliver ikke vist)

Skriv din kommentar: